2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Egész napos, általános sztrájk várható

Görögországban 24 órás általános sztrájk lesz május 19-én az állami és a magángazdaságban dolgozókat tömörítő szakszervezetek szerdai bejelentése szerint. A szakszervezetek a nyugdíjreform tervezete ellen tiltakoznak.
2010. május 12. szerda 14:45 - HírExtra
A tervezett nyugdíjreform keretében fokozatosan 60 évre emelik a korkedvezményes nyugdíj alsó korhatárát, s 10 év alatt fokozatosan felemelik 65 évre a rendes nyugdíjkorhatárt is - a kormány hétfőn elfogadott elképzelése szerint, amit még a parlamentnek is jóvá kell hagynia.

A tervezet értelmében, elsősorban a magas nyugdíjjal rendelkezők körében, visszafogják a kifizetéseket, és a jelenlegi 13 nyugdíjalap helyett hármat hoznak létre: egyet a bérből és fizetésből élők, egyet a vállalkozók, egyet pedig a agrárgazdálkodók számára.

A változtatások többsége a jövő évtől, fokozatosan, 2018-ig lép hatályba.

Andreasz Loverdosz munkaügyi miniszter azt mondta, hogy a rendszer 2011 után összeomlott volna. Ha nem cselekszünk, nem lesznek nyugdíjak - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását