2024. június 16. - Jusztin

Hatalmas viharkárokkal ostromolják a biztosítókat

Három biztosítónál csaknem kétezernégyszáz viharkárt jelentettek az ügyfelek hétfő délelőttig a múlt hét második felében bekövetkezett ítéletidő miatt, a Generali Providencia Biztosítónál 733, az Allianz Hungáriánál 900, az Aegonnál pedig 700 viharkárt jeleztek, az összegzett kár mintegy 200 millió forint - közölték a biztosítók.
2010. május 10. hétfő 17:39 - HírExtra
Hétfőn 9 óráig összesen 733 kárbejelentés érkezett a Generalihoz, a becsült kár összege 83 millió forint - közölte a biztosító. A legtöbb kár - összesen 369 - a vihar miatt keletkezett, 191-et villámcsapás, 124-et felhőszakadás, mintegy 50-et pedig jégeső okozott. A Generali a szerződésben foglaltak szerint téríti a károkat, de a kisebb - 50 ezer forintot meg nem haladó - károk esetében telefonos kárrendezésre is lehetőség van.

Az Aegonhoz hétfőn 11 óráig 700 kárbejelentés érkezett, ezek - ügyfelek által - becsült kárértéke 60 millió forint - mondta Drevenka Edit PR igazgató az MTI-nek. A 700 kárból 450 vihar, 115 felhőszakadás, 90 jégverés, míg 20 árvíz miatt következett be. A legtöbb kár Borsod és Pest megyében, valamint Budapesten keletkezett. A kár 47 százalékát már lezárta az Aegon, s megkezdte a kifizetésüket.

Csaknem 900 kárbejelentés érkezett az Allianz Hungária Zrt.-hez az elmúlt napok viharai miatt, amelyek leginkább Budapestet, valamint a Békéscsaba-Miskolc tengely közelében fekvő településeket érintette. A várható kárkifizetés összege megközelíti az 50 millió forintot, amelyből hétfőig mintegy 5 millió forintot ki is fizetett a biztosító a helyreállítási munkálatok mielőbbi elindítása érdekében.

Az Allianzhoz tett kárbejelentések 30 százaléka villámcsapás, 27 százaléka viharkár, 26 százaléka beázás, további 17 százaléka pedig felhőszakadás és jégverés okozta károkkal kapcsolatos. A legtöbb kárt Budapestről (109), Miskolcról (58), Békésről (50), valamint Nyíregyházáról (32) jelentették.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását