2022. augusztus 16. - Ábrahám

Afgán őrizetesek szöktek meg

Kilenc afgán idegenrendészeti őrizetben lévő férfi szökött meg szombaton a határrendészet nyírbátori közösségi szállásáról - közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.
2010. május 8. szombat 16:29 - HírExtra
A külföldiek közül hatot egy órán belül elfogtak a kisvárosban, hármat még keresnek - mondta a százados.

A szóvivő tájékoztatása szerint az udvari sétára kísért mintegy ötven őrizetes közül szombaton többen próbáltak kitörni a létesítményből. Kilencnek pár pillanat alatt sikerült átmászni a kétméteres, szögesdróttal is védett betonkerítésen, a többieket az őrök megakadályozták ebben.
Az elszökött afgánok kézre kerítésére nagy erők bevonásával azonnal megkezdték a kutatást, s hatot hamar el is fogtak, hármat még keresnek.

Az elfogott szökevényeket elkülönítik, más szankció nem alkalmazható velük szemben - tette hozzá Fülöp Gergely.

Az ügyben a megyei rendőr-főkapitányság belső vizsgálatot indított, amely eddig nem tárt fel szabálytalanságot az őrszemélyzet részéről.

A százados hozzáfűzte: az őrzött szállás nem börtön, hanem a rendőrség által üzemeltetett létesítmény, ahol a Magyarországon jogszerűtlenül tartózkodó külföldieket helyezik el, amíg a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal dönt menekült státusukról, illetve kiutasításukról.

Jelenleg a nyírbátori közösségi szálláson 159 külföldi tartózkodik, s a létesítményben az őrök fegyvert nem viselhetnek, felszerelésük gumibotból, paprikasprayből és bilincsből áll.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását