2024. március 29. - Auguszta

Tíz évig titkolta tettét a gyilkos

Tíz év elteltével vallotta be egy 43 éves budapesti férfi, hogy olyan súlyosan bántalmazott Érd külterületén egy általa nem ismert embert, hogy az a helyszínen meghalt - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója kedden.
2010. május 4. kedd 13:18 - HírExtra
Papp Péter elmondta: 2000 októberében találtak rá a rendőrök az ismeretlen férfi holttestére. A nyomozás mindeddig nem vezetett eredményre, ennek egyik oka, hogy a férfi kilétére az eltelt 10 évben sem derült fény, eltűnését nem jelentették. Az is lehet, hogy külföldi állampolgárról van szó - tette hozzá a bűnügyi igazgató.

A 43 éves R. Károly két nappal ezelőtt, vasárnap önként bement a XXII. kerületi, budafoki rendőrkapitányságra és közölte, hogy 10 évvel ezelőtt "afférja" volt egy számára ismeretlen személlyel, akivel összeverekedett az Érdet elkerülő 7-es út mellett, épp ott, ahol az esetet követően a holttestet megtalálták.

A bűnügyi igazgató arra a kérdésre, hogy a férfi ennyi idő elteltével miért adhatta fel magát, vállalva a büntetést, azt mondta: a hasonló esetek hátterében általában olyan magánéleti fordulat áll, melynek következtében a bűncselekményt elkövető hirtelen késztetést érez titka megosztására.

A megyei főkapitányság nyomozói őrizetbe vették a férfit, ellenőrzik az általa elmondottakat, majd vélhetően kezdeményezik az előzetes letartóztatását. Az akták, köztük a helyszíni szemle és a boncolási jegyzőkönyv újbóli áttanulmányozása után derülhet ki, hogy halált okozó testi sértésről vagy gyilkosságról van szó, s felmerülnek-e olyan minősítő körülmények, mint az előre kitervelt mód vagy a különös kegyetlenség - közölte Papp Péter.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását