2022. augusztus 9. - Emőd

Brutális! Láncfűrésszel vágta le a saját fejét

Tényőn az apa ölte meg feleségét, két kislányát, végül magával is végzett - közölte Szabadfi Árpád dandártábornok Győr-Moson-Sopron megyei rendőrfőkapitány csütörtökön Győrött sajtótájékoztatón.
2010. április 29. csütörtök 18:25 - HírExtra
A március 15-én történt családi dráma helyszínén rögzített nyomok, összegyűjtött vér- és DNS-minták vizsgálatának eredményei alátámasztották a rendőrség megállapításait, s bizonyítékul szolgáltak arra, hogy a férfi előbb a feleségére, majd két kislányára sújtott le baltával. Magát előbb késsel vágta meg, végül láncfűrésszel vágta el saját nyakát.

Idegen lábnyomot, dulakodásra utaló jeleket, a védekezésnél megjelenő sérüléseket nem találtak - mondta a főkapitány, cáfolva a tragédiát követően lábra kelt álhíreket, melyek cigányok által elkövetett rablógyilkosságról szóltak, továbbá idegen lábnyomokról.

Károlyi Zoltán alezredes, bűnügyi osztályvezető elmondta: a baltán, a fejsze nyelén, a láncfűrész fogantyúján mindenütt az apa DNS-ét találták a szakértők. A toxikológiai vizsgálat során ajzószer, kábítószer nem került elő a férfi szervezetéből. Megállapították azt is, hogy nem volt alkoholos állapotban tette elkövetésekor.

Az alezredes a cselekmény kiváltó okaival kapcsolatban a pszichiáter és elmeszakértői véleményre hivatkozva közölte: skizofrén állapothoz vezető pszichózis, - téboly - alakult ki az elkövetőnél. Úgy érezte, hogy nem tud megfelelni a világnak, emiatt szorongás, tehetetlenség érzés uralkodott el rajta. Internetről már korábban depresszióval, öngyilkossággal kapcsolatos anyagokat töltött le. Ez is jelzi, hogy foglalkozott az öngyilkosság gondolatával. Családjához erősen ragaszkodott, s azzal akarta megmenteni őket a későbbi bajoktól, további életük gondjaitól, hogy magával vitte őket.

Szabadfi Árpád közölte: a nyomozást rövidesen lezárják, miután minden kétséget kizáróan tudják bizonyítani, hogy az apa követte el a cselekményt. Az eljárást a nyomozóhatóság megszünteti az elkövető halála miatt, amely büntethetőséget kizáró ok - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását