2024. április 30. - Katalin, Kitti

Hétfőn tárgyalják az ózdi kettős gyilkosság ügyét

Hétfőtől tárgyalja a Borsod megyei bíróság az ózdi kettős gyilkosságként ismert bűnügyet - mondta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség sajtószóvivője kedden.
2010. május 4. kedd 11:39 - HírExtra
Martossy György kifejtette: május 10-étől öt napon át tárgyalja a Czibrik Attila vezette bírói testület az ügyet. Amennyiben a tárgyalás menete a tervek szerint folytatódik, pénteken ítéletet hirdethetnek.

Utalt arra, hogy a megyei főügyészség február 1-jén nyújtott be vádiratot a 25 éves T. Ádám ellen "előre kitervelten, több emberen, aljas indokból és célból, részben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt".

A vádirat szerint T. Ádám 2007 végén 3 millió forint kölcsönt kért és kapott a sértett vállalkozótól. Mivel ezt a megadott időpontban, 2008 tavaszán nem fizette vissza, a vállalkozó rendszeresen kereste személyesen és telefonon. A vádlott nem tudta visszafizetni a kölcsönt, ezért elhatározta, hogy megöli a férfit. Vásárolt egy kispuskát és ahhoz ötven darab lőszert 2008 júniusában Budapesten. A puskával lőgyakorlatokat végzett Ózd külterületén.

Martossy György hozzátette: T. Ádám végül megbeszélt egy találkozót a vállalkozóval a munkahelyére, egy ózdi műhelybe azzal, hogy ott visszaadja pénzt. Szeptember 24-én a sértett a gépkocsijával elment a megadott helyre. Előzőleg a kislányával lovagolni voltak, így a 10 éves gyerek is az autóban ült. A vállalkozó kiszállt a kocsiból és azt járó motorral hagyva bement a műhelybe.

A vádlott már várta a férfit. Előzőleg bekapcsolt több, nagy zajjal működő munkagépet, hogy a lövés zaját elnyomja. A fegyvert előre csőre töltötte. Amikor a sértett belépett, a vádlott az iroda irányába küldte, majd mögé kerülve közvetlen közelről, hátulról fejbe lőtte. A vállalkozó azonnal meghalt. Ezután a vádlott egy előre elkészített nejlonzacskót húzott a holttest fejére és azt a nyakán egy huzallal rögzítette - mondta a sajtószóvivő.

Mint közölte, T. Ádám ezután kiment a műhely elé, hogy a sértett kocsijának motorját leállítsa, ekkor vette észre az autóban ülő gyereket. Azt mondta a kislánynak, hogy hívja az apja. A gyerek kiszállt a járműből és bement az épületbe. A vádlott követte, majd hátulról, közvetlen közelről őt is fejbe lőtte. A gyermek azonnal meghalt, fejére a tettes szintén zacskót húzott és azt dróttal a nyakán rögzítette.

A vádirat szerint ezt követően a kislány holttestét a vádlott a saját kocsijának csomagtartójába tette, majd Ózd külterületén egy völgyben elrejtette. Visszafelé tartva a műhelybe átesett egy rendőri igazoltatáson. Mivel a műhelyben a vállalkozó testét egyedül nem tudta megmozdítani, barátnőjét és annak lánybarátját kérte meg arra, hogy segítsenek a holttest eltüntetésében. A holttestet végül a másodrendű, fiatalkorú vádlott segítségével bedobták a telepen lévő vízgyűjtő medencébe, amiről T. Ádám azt hitte, sav van benne. A puskát a másik lánnyal, a harmadrendű, szintén fiatalkorú vádlottal együtt eldobta Ózd külterületén egy nádasban.

A vádlottra a bűncselekményért 10-15 évig terjedő vagy életfogytig tartó fegyházbüntetés szabható ki. A két lány emberöléssel kapcsolatban elkövetett bűnpártolás miatt 5 évig terjedő szabadságvesztést kaphat.

A vádlottak mindhárman beismerték a bűncselekmény elkövetését. A 25 éves férfi előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását