2024. április 20. - Tivadar

Színházfesztivál a víz mellett

Színházi fesztivált rendez május 7. és 16. között Balatonfüreden a veszprémi Pannon Várszínház; újdonságként az idei főszezonban "strandszínházat" is működtetnek majd Alsóörsön vagy Balatonalmádiban - mondta Vándorfi László, a színház igazgatója sajtótájékoztatón csütörtökön Balatonfüreden.
2010. április 29. csütörtök 15:57 - HírExtra
Kulturális pezsgést kívánnak teremteni Füreden már az előszezonban - mutatott rá az igazgató, hozzátéve, hogy az Aquapark előtt állítanak fel egy nagy sátrat, s abban tartják az előadásokat jelentős jegyár-kedvezménnyel. Az előadások délután lesznek, így családi programnak is kiváló lesz a fesztivál. A nyitónapon, május 7-én A Pál utcai fiúk című darabot mutatják be, másnap pedig A muzsika hangja című zenés játékkal lépnek fel.

A több mint egyhetes műsorsorozaton szerepel még többek közt A padlás, A dzsungel könyve és a János vitéz, továbbá az Ágacska és a Fehér ló fia című gyermekdarabok. A fesztivál kiemelt programja lesz Zorán koncertje, amelyet a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban rendeznek meg május 14-én.

Vándorfi László elmondta, hogy a fesztiválon túl más balatoni programokat is szerveznek, de azokat már a nyári főszezonra. Alsóörsön például a Harley Davidson Fesztivál ideje alatt az amfiteátrumban - az egykori kőbányában - előadják június 16-án a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt, 150 szereplővel.

Hozzátette, hogy Balatonfüreden egy igazi érdekességgel rukkol elő nyáron a várszínház: A kőszívű ember fiai című Jókai-regény adaptációját viszik színre zenés darabként, sok dallal és tánccal. Özvegy Baradlaynét Kubik Anna játssza, a zenét Rossa László szerezte, a koreográfus Krámer György, s színre lép a Balatonfüred Néptáncegyüttes is. Az ősbemutató konkrét időpontjáról azonban még nem döntöttek - jegyezte meg az igazgató.

Vándorfi László hangsúlyozta, hogy elkészítettek egy úgynevezett strandszínházi koncepciót is, amelynek a lényege az, hogy esténként - amikor már a strandokat elhagyják a fürdőző, napozó vendégek - színházi előadásokat tartanának. Ezzel változatosabbá tehető a nyaralók esti szórakozása, egyúttal lehetőség nyílna arra is, hogy a strand vendéglátóhelyei is tovább működhessenek, kiszolgálva az esti színházi közönséget - vélekedett Vándorfi László.

Közlése szerint a tóparti települések vezetőivel tárgyalásokat folytatnak, az érdeklődés élénk, több helyütt felajánlották már a rendezvényhez a strandot. Egyelőre úgy tűnik, hogy Alsóörsön vagy Balatonalmádiban lesz majd a strandon a főszezonban esti színházi program - mondta a várszínház igazgatója.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását