2024. április 26. - Ervin

Jobbik: holnap megalakul a frakció

Szerdán tartja alakuló ülését a Jobbik leendő országgyűlési képviselőcsoportja, a párt képviselői a nap folyamán megválasztják a frakcióvezetőt is - mondta Novák Előd, a párt alelnöke kedden sajtótájékoztatón.
2010. április 27. kedd 18:04 - HírExtra
A jobbikos politikus kérdésre válaszolva racionális felvetésnek nevezte azokat a médiában megjelent találgatásokat, miszerint Vona Gábor lehet a frakcióvezető. Hozzátette ugyanakkor, hogy a Jobbik egy demokratikus párt, így ez a kérdés még nem eldöntött.

Novák Előd szerint egyelőre nem látszik világosan, mikor tarthatja alakuló ülését a következő Országgyűlés, mivel a szoros végeredmény, illetve a szocialista Szanyi Tibor által elkövetett "komoly választási visszaélések" miatt egy mandátum sorsa még mindig nem dőlt el.

Kijelentette: ezen a nyáron nincs helye a parlamenti szünetnek, hiszen a képviselőknek nagyon sok mulasztást kell bepótolniuk az elmúlt 8 és 20 évből.

A Jobbik a kezdeti időszakban elsősorban a politikai elszámoltatás, a közbiztonság megteremtése, a mihamarabbi adócsökkentés, valamint a kilakoltatások megakadályozása területén kíván nyomást gyakorolni a kormányra. A párt továbbá határozati javaslatot kíván benyújtani a trianoni békeszerződés évfordulójának "nemzeti emléknappá nyilvánításáról", illetve a határon túli magyarok érdekében egyeztetéseket kezdeményez a kettős állampolgárság minél hamarabbi megadásáról - ismertette Novák Előd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását