2024. május 6. - Ivett, Frida

Ismert fideszes nevek kerülnek államtitkári pozícióba?

Szijjártó Péter a kormányfő személyes szóvivője lehet és - bár döntés még nem született ez ügyben sem - az MTI információi szerint szóba került annak a lehetősége, hogy egy férfi és egy nő kormányszóvivője legyen az Orbán Viktor vezette új kabinetnek.
2010. április 27. kedd 16:14 - HírExtra
Az MTI múlt héten írt arról, hogy a jelenlegi tervek szerint mintegy 30 államtitkárral alakulna meg Orbán Viktor kormánya. A jelenlegi elképzelések szerint államtitkárok irányítanák a csúcsminisztériumok alá kerülő területeket, mellettük pedig minden tárcának lenne egy-egy politikai és egy-egy közigazgatási államtitkára.

Államtitkári posztot kaphat Répássy Róbert mostani frakcióigazgató, aki a Navracsics Tibor vezette kancellária-közigazgatási minisztériumnál az igazságügyért felelne, ugyanis az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium a jelenlegi formájában megszűnne. A rendészet az ismét felálló, és várhatóan Pintér Sándor irányítása alá kerülő Belügyminisztériumhoz tartozna, az igazságügy pedig Navracsics Tibor tárcájához.

Ugyancsak a kancelláriánál lenne államtitkár Balog Zoltán, aki a kisebbségi és romaügyeket felügyelné.KDNP-s politikus irányítaná az egyházügyeket, Szászfalvi László, az emberi jogi bizottság eddigi alelnöke személyében.

Az MTI hétfőn számolt be arról, hogy Fidesz-KDNP-pártszövetségi források megerősítették azokat az információkat, amelyek szerint az új kormányban a kereszténydemokraták adják majd várhatóan a humán tárcánál a szociális, az oktatási területért felelős államtitkárokat is. Előbbi terület irányítója Soltész Miklós, utóbbié Hoffmann Rózsa lehet.

A sportállamtitkári posztért - amely várhatóan szintén a humán csúcstárca alá tartozik majd - az MTI értesülése szerint egyelőre két jelölt neve fut: Bánki Eriké, aki az Országgyűlés sportbizottságát vezette az elmúlt négy évben, valamint Balogh Gábor öttusa világbajnoké.
A valószínűleg Réthelyi Miklós, a Semmelweis Egyetem korábbi rektora által irányított humán tárca alá tartozó egészségügyet Szócska Miklós, a SOTE Egészségügyi Menedzserképző Központjának igazgatója irányíthatja államtitkárként.

Nyitrai Zsolt, a Fidesz operatív igazgatója, aki egyébként a párt informatikai munkacsoportjának vezetője, az MTI információi szerint maradna a szakterületénél: a Fellegi Tamás vezette infrastrukturális tárcánál infokommunikációért felelős államtitkári pozíciót kaphat.

A Heti Válasz április 14-én azt írta, Martonyi János leendő külügyminiszter munkáját Németh Zsolt, valamint a jelenlegi európai parlamenti képviselő, Győri Enikő segítheti államtitkárként.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását