2024. május 22. - Júlia, Rita

Végleges az MSZP listája

Elsöprő többséggel, többórás heves vita után az MSZP budapesti elnöksége által benyújtott jövő évi országgyűlési választási listát fogadta el pénteken délután a párt fővárosi küldöttértekezlete - tudta meg az MTI a résztvevőktől.
2009. május 22. péntek 19:06 - HírExtra
Tájékoztatásuk szerint az elnökség és a párttanács által beterjesztett listát 107-en támogatták, 45-en elutasították, hárman pedig tartózkodtak. A listán Lendvai Ildikó országos és Burány Sándor fővárosi pártelnököt, Hagyó Miklós és Horváth Csaba főpolgármester-helyettes, Molnár Zsolt fővárosi alelnök és Steiner Pál fővárosi frakcióvezető követi.

A fővárosi szocialisták Kiss Pétert és Hiller Istvánt az országos lista 1-5., Gyurcsány Ferencet és Vitányi Ivánt pedig az 1-10. helyére javasolják. Kökény Mihályt az első 20-ban, Budai Bernadettet, Podolák Györgyöt, Szabó Zoltánt, Tóth Józsefet az első 30-ban, Arató Gergelyt, Baráth Etelét, Donáth Lászlót, Havas Szófiát, Mandur Lászlót, Szanyi Tibort és Wiener Györgyöt pedig többedmagukkal az első ötvenben látnák szívesen.

Az MTI-nek nyilatkozó politikusok közölték, hogy a jelenlegi felmérések szerint az országos lista első 50, illetve a fővárosi lista első 15-20 helyéről szinte biztosan be lehet majd jutni az Országgyűlésbe.

Csaknem véglegessé vált a budapesti 32 egyéni országgyűlési képviselői mandátumért indulók listája is, számos fiatal válthatja majd a korábban indultakat.

A küldöttértekezlet nem támogatta azt a kezdeményezést, hogy a fővárosi pártlistát az európai parlamenti választás után véglegesítsék.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását