2024. május 5. - Györgyi

A Fidesz radikálisan meg fogja nyirbálni a bürokráciát - ígérik

A fideszes Pósán László közlése szerint az azonos feladatkörben párhuzamosan működő intézmények feladatkörét pontosan szabályozni fogják, amire pedig nincs szükség, azt megszüntetik, hogy a vállalkozásokat megfojtó bürokrácia csökkenhessen.
2010. április 27. kedd 13:27 - HírExtra
Az országgyűlési képviselő keddi debreceni sajtótájékoztatóján erről annak kapcsán beszélt, hogy szerinte az egészségügyben jelenleg az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) bizonyos területeken túllép saját jogkörén, és az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) feladatkörébe tartozó pénzügyi ellenőrzésekkel "vegzálja" a háziorvosokat.

Véleménye szerint jelenleg túl nagy szerepet szánnak az OEP-nél a saját bevételeknek a gazdálkodásban, lassan "behajtásra kezdenek szakosodni". Elmondta, hogy a magánprakszissal működő orvosok egy elvégzett szolgáltatás után három hónappal kapják meg munkájuk ellenértékét, amelyet onnantól az APEH-nak kellene ellenőriznie, mint adóköteles jövedelmet.

Ezzel szemben az OEP - a rosszul értelmezett jogi szabályozás miatt - szintén végez pénzügyi ellenőrzéseket, mondván, állami pénzről van szó. Le kell fektetni, hogy pontosan melyek azok az alapellátás biztosításához szükséges keretek, amelyeket szakmabelieknek ellenőrizniük kell - jelentette ki Pósán László, hozzátéve, ezt mindenképpen szabályozni fogják, miként az ellenőrző hatóságok feladatkörét is.

A fideszes politikus szerint nem csak az egészségügyben jellemző, hogy egy feladatkört több hivatal is ellát, mert nincs pontosan szabályozva a feladatkörük. Ez nagy probléma, például az agráriumban, vagy az uniós pályázatok elbírálásánál és ellenőrzésénél is - mondta Pósán László.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását