2024. március 29. - Auguszta

Uzsorásokra csap le a rendőrség

Újabb uzsorást vettek őrizetbe Dombóváron, a zsarolással gyanúsított nő havi 100 százalékos kamatra adott kölcsön rászorult embereknek, akiket családtagjaival fenyegetéssel vett rá a törlesztésre.
2010. április 22. csütörtök 14:58 - HírExtra
Az 56 éves dombóvári asszonyt, a csoport irányítóját hat rendbeli zsarolással gyanúsítják - mondta Gábor Zoltán főhadnagy, a dombóvári rendőrkapitányság nyomozó alosztályvezetője a bűncselekményt ismertető sajtótájékoztatón, csütörtökön, Dombóváron.

Az eddigi adatok szerint a nő már tíz éve foglalkozik kamatos pénz kiadásával a városban és környékén; jellemzően néhány tízezer forintot adott kölcsön rossz anyagi körülmények között élőknek, akiknek adóssága a magas kamat miatt rövid időn belül milliós nagyságrendűre nőtt. A sértettek között van olyan család, amely jövedelmének több mint 90 százaléka hozzá vándorolt.

Az adósokat gyakran azzal fenyegették, hogy megölik a család valamelyik tagját - mondta a főhadnagy.

Dombóváron februárban vettek őrizetbe három embert hasonló bűncselekményért; Szijártó István dombóvári rendőrkapitány ezzel kapcsolatban elmondta: abban az ügyben már öten vannak előzetes letartóztatásban, a sértettek száma pedig megközelíti az ötvenet. Hozzátette: a most indult eljárásban is több sértettre és gyanúsítottra számítanak.

A rendőrkapitány kitért arra, hogy reményeik szerint az uzsora-bűncselekmény felszámolásával javul a város és környéknek közbiztonsága. A megzsarolt emberek egy része ugyanis vélhetően apróbb bűncselekményekből tartotta el a családját - mondta Szijártó István.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását