2024. május 16. - Mózes, Botond

Kósa: ebben az országban dolgoznia kell mindenkinek

Kósa Lajos szerint teljesen másik Magyarországot kell építeni, és ennek egyik alapja, hogy mindenkinek dolgoznia kell ebben az országban.
2010. április 22. csütörtök 17:38 - HírExtra
A Fidesz alelnöke csütörtökön Salgótarjánban sajtótájékoztatón azt mondta: az a "műfaj", hogy 3,8 millió ember tart el 10 milliót, ez véget ért, nem vagyunk erre képesek.

Legalább 10 évbe telhet, de el kell érni azt, hogy egymillió új munkahely létesüljön, és olyan közmunkarendszert kell kialakítani, hogy aki a szociális rendszer ellátására szorul, segítsen annak a közösségnek, aki rajta segít - közölte Debrecen fideszes polgármestere.

"Senki nem kerülhet az utcára, senki nem maradhat étel nélkül, mindenki gyerekének biztosítjuk az oktatást, de mindenkinek tudni kell, hogy egy olyan országra mondtak a magyarok döntő többségben igent, amelyben mindenkinek dolgozni kell" - fogalmazott Kósa Lajos.

A politikus arra is kitért, hogy nem az Út a munkához hasonló programot akarnak kiépíteni, mert ott a cél az volt, hogy kevesebben éljenek segélyből, de közben nőtt a rendelkezésre állási támogatottak száma, és nem is olyat, ahol a munkanélküliség tartóssá válik, mert olyanok a jogviszonyok, hogy az embereknek nincs is kedvük munkát keresni.

Másik alapkérdésnek nevezte Kósa Lajos a rendet, és úgy fogalmazott: "ha azt kérjük a polgároktól, hogy tartsák be a szabályokat, akkor legyenek azok a szabályok a szónak a szoros értelmében tiszteletre méltóak".

Hozzátette: ez persze azt jelenti, hogy a magyar joganyag mintegy 40 százalékát egész egyszerűen meg kell semmisíteni, de "nem fog fájni, és nem is fogja az emberek döntő többsége észrevenni". Példaként említette, hogy egy építéshatósági rendelkezés módosításához 39 szakhatóság közreműködése kell.

Kósa Lajos beszélt az oktatásban meglévő problémákról, és mint mondta, leginkább e terület miatt szeretné, ha Székyné Sztrémi Melinda, a Fidesz-KDNP salgótarjáni jelöltje bejutna a parlamentbe.

A gondok közé sorolta, hogy a rendszerváltás óta 200 ezer gyerek nem végezte el az általános iskolát, vagy hogy a felnőtt lakosság 20 százaléka funkcionális analfabéta; a politikus hibáztatta azt az oktatási rendszert, amelyben a szülő hozzájárulása nélkül nem lehet buktatni.

Kósa Lajos közölte: a módosítások szerint nem kap majd családi pótlékot az a szülő, akinek gyermeke nem jár általános iskolába; nem kaphat jogosítványt, aki nem végezte el a nyolc osztályt; a tanár megveréséért pedig letöltendő büntetés jár, amelynek mértéke egy évnél kezdődik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását