2024. május 3. - Tímea, Irma
Megkerestük a szegedi 3. számú egyéni választókerületben az első fordulóban győztes képviselőt Bohács Zsoltot (Fidesz) és arról kérdeztük, mire számít a választás második fordulójában?
2010. április 21. szerda 17:29 - Iván Márton
Bohács Zsolt a Fidesz képviselőjelöltje választókerületében a szavazatok 43,32 százalékával megelőzte az MSZP színeiben induló Botka László jelenlegi szegedi polgármestert. Botka két cikluson át folyamatosan képviselte a várost az Országházban és egyben a város polgármestere is. Április 11-én Botka 36,23 százalékát szerezte meg a szavazatoknak. A Fidesz jelöltjének előnye stabilnak tűnik, ám a 7 százalékos különbség nem kicsi, de talán ledolgozható a szocialista jelölt számára. A mérleg nyelvét bizonyos szempontból a már kiesett LMP jelölt szavazói jelentik, akik nem tudni kit támogatnak majd a második etapban.

Hogyan értékeli az első fordulós eredményét?

Én úgy gondolom az első forduló a választókerületemben jól sikerült. Több, mint tizenötezer szavazatot kaptam a választópolgároktól, akik amellett döntöttek, jöjjön változás az elmúlt nyolc év politikájával szemben. Botka László közel négyezer szavazattal kevesebbet kapott, ami úgy gondolom az ő elmúlt időszakban végzett munkájával kapcsolatos.

Gondolom, bízik abban, hogy a második fordulóban hasonló eredményt ér el és nyer?

Bízom benne. Szegednek kell, hogy legyen képviselete a kormánypárt oldaláról, úgy gondolom ez fontos mondanivaló. Szegednek is csatlakoznia kell a győztesekhez, fontos, hogy a győztesek oldalán tudjuk a feladatokat megoldani. Minél inkább megvalósul a nemzeti egység, annál könnyebben tudja a kormány megvalósítani azt a programot, ami előtt most áll.

A második fordulóban Ön mennyire számít az első fordulóban már kiesett LMP-s jelöltet támogató szavazók voksaira?

Dr. Bohács Zsolt
Szegeden a Szegedi Vízisport Egyesületben 1977-ben kezdtem kenuzni. Több világbajnoki címet, világbajnoki érmeket, Európa Bajnokságot nyertem, valamint több Magyar Bajnoki győzelmet szereztem. Jelenlegi munkámból kifolyólag számtalan súlyos problémával szembesültem, ami arra késztetett, hogy próbáljak segíteni az embereknek, illetve a családoknak, akik nehéz helyzetbe kerültek. 2009. tavaszán alakult Szegeden egy polgári értékrend mentén szerveződő az egészségtől a sporton át az oktatásig szinte valamennyi területet lefedő civilkör, mely egyebek mellett azon dolgozott, hogy megfelelő személyeket ajánljon a jobb oldal, azaz FIDESZ figyelmébe. Itt merült fel többek között a nevem és így lettem végül a FIDESZ-KDNP Csongrád Megye 3. választókerület országgyűlési képviselőjelöltje. Célul tűztem ki, hogy segítsek a helyi polgárok, vállalkozók munkahelyének megőrzésében, illetve új munkahelyek teremtésében. Az egészséges élet megőrzés, a szabadidős tevékenység, oktatás és nevelés fontosságára való felhívás, mely során szerepet is vállaltam, mint Csongrád Megye Sport Nagykövete.
A nevükben benne van, hogy „lehet más a politika”, az általuk képviselt dolog egyelőre kérdőjel számunkra. Hogyan lehet más a politika amennyiben nem egy kormányváltó politikára szavaznak, hanem egy regnáló kormány mellett kívánnak dönteni? Nagyon remélem, hogy nem így fognak gondolkodni és a változást fogják támogatni a második körben.

Akkor Ön számít ezekre a szavazatokra?

Szeretnék számítani, illetve nem csak az övékre, hanem minden szavazatra. Úgy gondolom, nem csak azokat kell képviselni, akik rám szavaznak, hanem mindenkit.

Ön szerint lehet magasabb a részvétel a második fordulóban?

Egy picivel alacsonyabb részvételre számítunk, mint az első fordulóban, ahogy azt a statisztikák is mutatják az elmúlt időszakból. Úgy gondolom 3-4 százalékkal lesz alacsonyabb a részvétel, de természetesen mindenkit szeretnék arra buzdítani, hogy igen nagyon fontos ez a második forduló. Szeged, illetve a hármas választókerület jövője is azonmúlik, hogy a győzteshez tudjunk csatlakozni.

Milyen arányban személyes és milyen arányban a Fidesz eredménye az első forduló?

Közel azonos szavazatot kaptam, mint ahányan a Fidesz listára szavaztak, de úgy gondolom ehhez személyesen is sokat hozzátettem. Nagyon sok választópolgárt személyesen is megkerestem és igyekeztem azokat a feladatokat és elvárásokat teljesíteni, amiket egy országgyűlési képviselőjelöltnek kell. Talán az is hozzátett, hogy szegedi születésű vagyok, itt nőttem fel és ismernek a szegediek.

A sportolói ismertsége mennyiben járulhatott hozzá ehhez a sikerhez?

Úgy gondolom sportolóként sikeresen tudtam képviselni Magyarországot. Akik a sportból ismernek, bízhatnak abban, hogy amennyiben megválasztanak abban az esetben sikeresen tudom képviselni őket a parlamentben.

Jövőbeni tervei között szerepel a szegedi polgármesterségért való ringbe szállás?

Ez jövőbeli kérdés. Először lépésről lépésre szeretnénk haladni, az első lépés megtétele pedig az, hogy a második fordulóban sikerüljön nyernem. De semminek sem zárom ki a lehetőségét.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását