2024. május 9. - Gergely

Szijjártó: a Nabucco nem tűr halasztást

Semmi szín alatt nem lehet halogatni a gázszállítás alternatív megoldásának kidolgozását, hiszen a jelenlegi helyzetnél soha ékesebb bizonyíték nem volt amellett, hogy meg kell valósítani a Nabucco-gázvezetéket - mondta a gázhelyzetet értékelve Szijjártó
2009. január 13. kedd 15:55 - Hírextra
A Fidesz szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az elmúlt hét és a mai nap eseményei minden eddiginél világosabbá teszik, mekkora stratégiai és biztonsági kockázatot jelent Európa és azon belül Magyarország számára az orosz energiahordozóktól való egyoldalú függés. Szavai szerint így a térség ki van téve az orosz birodalmi érdekeknek.

A politikus azt mondta, határozottan arra kérik a magyar kormányt, hogy tartózkodjon minden olyan nyilatkozattól, amely kicsit is kétségbe vonja a Nabucco megvalósításának prioritását és fontosságát.
Sajnálatosnak nevezte, hogy a kormány korábban egyetértett azzal a kezdeti uniós állásponttal, amely szerint a kialakult helyzet Oroszország és Ukrajna magánvitája. Mint megjegyezte, a Fidesz az EU jelenlegi határozott, karakteres magatartását tartja helyesnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását