2024. május 25. - Orbán

MSZP: a Fidesz máris megszegte adott szavát

Az MSZP szerint a Fidesz már most megszegte a lényegében egyetlen konkrét választási ígéretét, mert erre az évre már nem tervez adócsökkentést.
2010. április 21. szerda 16:08 - HírExtra
Mesterházy Attila, az MSZP listavezetője a "7 nap a demokráciáért" sorozat részeként - Lendvai Ildikó pártelnökkel közösen - tartott szerdai sajtótájékoztatóján több idézetet is felolvasott Orbán Viktor korábbi nyilatkozataiból, amelyekben a Fidesz elnöke azonnali és radikális adócsökkentést ígért.

A szocialista politikus ezután a Kövér László fideszes választmányi elnök keddi komlói fórumán elhangzottakra hivatkozva - miszerint "ez ebben az évben már nem fog menni" - azt mondta: a Fidesz semmit nem akar beváltani az ígéreteiből.

Azt kérte a választóktól, hogy a vasárnapi döntésüknél vegyék figyelembe, ezt a fajta politikusi hitelességet is.

Lendvai Ildikó a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy kétharmados többséggel mit jelenthet az igazságszolgáltatás "rövid pórzára vonása", az ügyészség kormány alá rendelése.

Emlékezetett arra, a Fidesz 1998-ban az első intézkedései között benyújtotta az alkotmány és az ügyészségi törvény módosítását azzal a céllal, hogy az ügyészséget a kormány alá rendelje. Mint mondta, akkor ez a Fidesz nem tudta elérni, mert nem volt meg a kétharmados többsége.
A pártelnök a sajtótájékoztatón az akkori törvénymódosítások szövegéből idézett.

A törvénymódosítások tartalmazzák: a kormány az igazságügyi miniszter útján irányítja az ügyészséget, a tárcavezető irányítási jogkörében eljárva iránymutatást adhat az ügyészi tevékenység főbb irányaira. Az igazságügyi miniszter egyedi utasításokat is adhat a legfőbb ügyésznek - sorolta. Kiemelte a módosítások indoklását is, amelyek szerint a cél az ítélkezési gyakorlat befolyásolása.

Lendvai Ildikó kitért arra is: a tervek szerint az ügyészség és a legfőbb ügyész kikerülhet a parlament fennhatósága alól és még a látóköréből is, hiszen nem az Országgyűlés választja, nem annak számol be és nem is interpellálható.

Az ügyészség a törvényességhez ragaszkodó vádhatóságból fegyverré válhat. Olyan fegyverré, amelynek csöve a kormány kénye kedve szerint hol az állampolgárok, hol az ellenzék felé mutat - jelentette ki.

Úgy fogalmazott: egy demokratának az is nyugtalanító, hogy egy fegyver csak fenyeget, ráadásul a fegyvereknek az a természete, hogy eldördülhetnek.

A sajtótájékoztatón Lendvai Ildikó is arra buzdította a választókat, hogy a második fordulóban az MSZP-re szavazzanak, illetve négy körzetben, amelyekben a szocialista jelöltek visszaléptek, ott a Lehet Más a Politikára.

Kérdésre válaszolva leszögezte: az MSZP nem kapott pénzt semmilyen főváros körüli, a gyanú szerint illegális üzletből, sem a BKV-tól, sem a Fővárosi Közterület-fenntartótól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

JZsuzsi
2010. április 21. 17:35
arról nem beszélve, hogy ki ígérte, hogy az emberek bérét megduplázzák 2010-re? én konkrétan emlékszem erre a megjegyzésükre. (..és még jó párra, de tele lenne ez az oldal, így nem írom le)
helix
2010. április 21. 16:40
Pont az mszp magyaráz, hogy nem lesz adócsökkentés?

Mégis ki hozta ilyen helyzetbe az országot, hogy nem lehet adót csökkenteni?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását