2024. május 19. - Ivó, Milán

A láthatatlan trónörökös előbújt

Mostanáig senki sem látta, de most előbújt és teljes tesi valójában megmutatkozott az észak-koreai diktatúra következő vezetője. Kim Dzsong Il phenjani diktátor mindeddig rejtegette örökösét és legkisebb fiát, Kim Dzsong Unt, ám most megtört a jég.
2010. április 21. szerda 10:59 - Nagy András
Eddig még senki sem látta, de máris tudni lehet: rá száll majd a hatalom Észak-Koreában. Kim Dzsong Il phenjani diktátor mindeddig rejtegette örökösét és legkisebb fiát, Kim Dzsong Unt, ám most megtört a jég – persze nem a diktátor apuka jóvoltából.

A hatalom örököséről egy japán napilap, a Mainichi Shimbun közölt egy olyan fotót, amelyen apjával látható egy gyárlátogatást követően. A felvétel azért különösen érdekes, mert mindeddig nem készült kép a felnőtt Unról – Észak-Koreában ugyanis nem volt szabad eddig fényképezni az uralkodó családot.

Kim Dzsong Un ugyan a legkisebb fiú, mégis benne bízik leginkább apja, és őt szemelte ki utódjául. A diktátor legnagyobb fia, Kim Dzsong Nam akkor esett ki a pkszisből, amikor 2001-ben hamis útlevéllel próbált Japánba repülni, középső fiát, Kim Dzsong Csult pedig azért nem tartjauralkodásra alkalmatlannak a „kedves vezető", mert az szerinte túlságosan nőies.
Forrás: Blikk/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását