2024. május 6. - Ivett, Frida

Befejezték a felvásárlást

A Platinum Equity bejelentette, hogy lezárult az Owens Corning belgiumi Battice-ban lévő és a norvégiai Birkelandban található kompozit-gyártó üzemeinek, valamint az ezekhez tartozó szellemi tulajdonnak és üzleti létesítményeknek a felvásárlása. Az üzeme
2008. május 5. hétfő 13:59 - Hírextra
Az Owens Corning a gyáregységeket azok miatt a felügyeleti aggályok miatt adta el, melyek a Saint-Gobain erősítő- és kompozit műanyaggyártó üzletágának megvételével kapcsolatban fogalmazódtak meg. A battice-i és a birkelandi üzemek eladásával megvalósul az európai felügyelet által elvárt jogorvoslat.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy megoldást nyújthatunk az Owens Corning számára, amelynek olyan tranzakciós partnerre volt szüksége, amelyik képes gyorsan és hatékonyan megvalósítani egy komplex ügyletet" - nyilatkozta Brian Wall, a Platinum Equity partnere, aki a felvásárlást felügyelte.

"Képesek voltunk a felügyeleti engedély megszerzéséhez szükséges működtetési érzék és pénzügyi forrrások együttes biztosítására és az ügylet levezénylésére" - tette hozzá Wall úr.

"Jelenleg a hatékony átalakításra összpontosítunk, hogy az a vásárlói szolgáltatások szempontjából is a lehető legsimább lehessen".

Wall úr elmondta, hogy a Platinum az üzemeket önálló egységként működteti majd, szem előtt tartva a további növekedést - akár organikus módon, akár kiegészítő felvásárlások révén. A társaság új nevét és az átalakítás további részleteit az ügylet lezárása után hozzák nyilvánosságra.

"Jelentős termelési tapasztalattal rendelkezünk, képesek voltunk felismerni számos lehetőséget a dinamikus kompozit piacon" - mondta el Wall úr. "Bízunk benne, hogy az új vállalat fejlődni és növekedni tud majd, mint ennek a területnek vezető társasága.

"Nagy várakozásokkal tekintünk az együttműködésre az üzemek vezetői csapatával és alkalmazottaival éppen úgy, mint a vásárlókkal és a közvetítőkkel annak érdekében, hogy hozzáadott értéket hozzunk létre a Platinum egyedülállóan működésközpontú megközelítése révén" - hangsúlyozta Wall úr.

Az Equity

A Platinum Equity (www.platinumequity.com) globális M&A&O (egyesítéssel, felvásárlással és működtetéssel foglalkozó) társaság, amely olyan vállalatok egyesítését, felvásárlását és működtetését végzi, amelyek szolgáltatásokat és megoldásokat kínálnak vásárlóik számára az üzletágak széles skálájában - többek között az információs technológiában, a telekommunikációban, a logisztikában, valamint a fémipari szolgáltatások, gyártás és elosztás terén. Tom Gores általi 1995-ös megalapítása óta a Platinum Equity több mint 80 felvásárlást hajtott végre; a cégek összesített éves forgalma a felvásárláskor 24 milliárd dollár volt.
Forrás: OTS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását