2024. április 28. - Valéria

Fej-fej mellett a sárkány és a szuperhős

Egy amatőr szuperhősről és egy neveletlen sárkányról szóló film csábította a legtöbb nézőt a hét végén az észak-amerikai mozikba.
2010. április 19. hétfő 10:02 - HírExtra
Akárcsak a múlt hét végén, az előzetes boxoffice-listán hajszálnyi különbség mutatkozott az első és a második helyet elfoglaló produkciók bevételében. A filmet negyedik hete forgalmazó Paramount vasárnap 20 millió dollárra (3,93 milliárd forintra) becsülte az Így neveld a sárkányodat című 3D-s animáció jegyeladását, míg a Ha/ver című, pénteken debütált vígjáték forgalmazója, a Lionsgate 19,75 milliós dolláros (3,89 milliárd forint) kasszáról tett jelentést.

A hétfőre várható végleges bevételi eredmények azonban módosíthatják a toplista sorrendjét - emlékeztettek boxoffice-elemzők.

A Ha/verben egy képregényrajongó kamasz maga is szuperhősnek áll, ám szuperképességek híján elkél neki egy kis segítség, így örömmel fogadja más amatőrök (köztük Nicolas Cage) csatlakozását.

Az előző hétvégén a Párterápia és A titánok harca érkezett fej-fej mellett a kasszasikerlista csúcsára, és bár a becslések alapján összeállított boxoffice-listán a Párterápia került az első helyre, a pontos adatokból végül kiderült, mégiscsak a titánokra váltottak többen mozijegyet.

Paul Dergarabedian, a Hollywood.com boxoffice-szakértője elmondta: tapasztalata szerint még nem volt példa arra, hogy egymást követő két hétvégén ennyire közeli bevételi eredményeket produkáljon két film a toplista csúcsán.

A harmadik és negyedik hely bevételi eredménye szintén a "célfotóval" dől majd el, hiszen a Párterápiára a vasárnapi előrejelzések szerint 17,3 millió dollárért (3,4 milliárd forintért), míg Frank Oz debütáló Halálos temetés című fekete komédiájára 17 millió dollárért (3,35 milliárd forintért) keltek el a jegyek.

A titánok harca az ötödik helyre esett vissza 15,8 millió dollárral (3,1 milliárd forint). A harmadik hete játszott mitológiai témájú akciófilm eddigi észak-amerikai összbevétele elérte a 133 millió dollárt (26 milliárd forintot).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását