2024. május 4. - Mónika, Flórián

Már 1500 a halottak száma a földrengés után

Az északnyugat-kínai Csinghajban történt pusztító erejű földrengés helyszínén már másfél ezer a halottak száma, a mentés folyamatos, érkeznek a segélyek; vasárnap a helyszínre utazott Hu Csin-tao államelnök és megkezdte a mentés ellenőrzését.
2010. április 18. vasárnap 10:08 - HírExtra
A károsultak többségét sikerült sátorban elhelyezni és élelemmel, ivóvízzel, meleg ruhával ellátni, a sérültekről és a betegekről tudnak gondoskodni. Eddig 25 ezer sátor, 52 ezer gyapjú paplan, 16 ezer gyapjú kabát, 850 tonna konyhakész étel, valamint ivóvíz érkezett a földrengés sújtotta területre. További 19 ezer darab gyapjúval bélelt sátor van útban.

A mentőknek Jüsu prefektúrában a szerdai Richter-skála szerint 7,1-es erősségű földrengés óta 17 ezer életet sikerült megmenteniük. Közel 6900 embert hoztak ki a romok alól, közülük több mint 6100 volt életben - tudatta a kínai földrengés hivatal illetékese. Vasárnap a déli órákban kimentettek egy 68 éves férfit, aki 100 órát töltött a romok alatt. A legfrissebb hivatalos adatok szerint eddig 1484 a halálos áldozatok száma, 300 felett van az eltűnteké és több mint 12 ezer a sérülteké.

A helyszínen már 15 ezer mentő dolgozik, közülük 11 ezren vannak a hadsereg és a fegyveres rendőrség állományában, 2800 a tűzoltó és a különleges alakulatokhoz tartózó, továbbá másfél ezer kiképzett mentő.

A legfrissebb hírek szerint Hu Csin-tao kínai államelnök, pártfőtitkár mintegy háromórás repülést követően, azután, hogy szombaton latin-amerikai útját megszakítva hazatért, megérkezett Jüsuba és megkezdte a mentési munkálatok ellenőrzését.

Szombaton Hu vezetésével ülésezett Kína legmagasabb szintű - kilenc tagú - politikai testülete, a párt politikai bizottságának állandó bizottsága. Az erről kiadott közlemény szerint a segélyszállítmányok, a betegségmegelőzés, az ellátás, a mentés minden területére kiterjedő munka intenzitásának, felgyorsításának fokozására adtak utasítást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását