2024. május 3. - Tímea, Irma

Mit akar tőlünk az OVI?

Felkerült az Országos Választási Iroda (OVI) internetes tájékoztató oldalára, a közlemény, amelyben tájékoztatják a választókat, mely választókerületekben lesz második forduló, és a választók hol érdeklődhetnek a szavazással kapcsolatos tudnivalókról. Az OVI közölte azt is, melyik tíz, igazolással szavazásra kijelölt szavazókörben szavaznak várhatóan sokan.
2010. április 16. péntek 13:07 - HírExtra
Az OVI internetes tájékoztató oldalán olvasható felhívás szerint 57 egyéni választókerületben lesz április 25-én második forduló. Az OVI tájékoztatja a választókat, hogy a második fordulóban csak ezekben a választókerületekben lehet szavazni, és csak akkor, ha az első fordulóban is (akár igazolással, akár anélkül) e választókerületek egyikében szavazott vagy szavazhatott volna a választópolgár.

Közlik az érintett egyéni választókerületek székhelyét, valamint az választókerületek információs szolgálatának a telefonszámát, ahol a választókerületekhez tartozó településekről érdeklődhetnek a választók.

Az OVI felhívja a figyelmet arra is, hogy néhány, igazolással szavazásra kijelölt szavazókörben várhatóan a második fordulóban is sokan szavaznak. Tájékoztatják az igazolással rendelkező választópolgárokat, hogy a szavazás gördülékenységét segíthetik, ha a kijelölt szavazókör szerinti jegyzőnél előzetesen névjegyzékre vetetik magukat, a szavazás napján pedig lehetőleg délelőtt keresik fel a szavazókört.

Az iroda közlése szerint az érintett választókerületek a következők: a fővárosban (a III. kerületben) a 3. számú országgyűlési egyéni választókerület (oevk), (a IV. kerületben) a 6. oevk, (a VI. kerületben) a 8. oevk, (a VII. kerületben) a 10. oevk, (a X. kerületben) a 14. oevk, (a XIII. kerületben) a 19. oevk, (a XIV. kerületben) a 21. oevk, (a XVIII. kerületben) a 26. oevk, (a XIX. kerületben) a 28. oevk, valamint Miskolcon a 2. ovk.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását