2024. május 5. - Györgyi

Görög férfit gyilkolt a párocska

A vádirat szerint egy görög férfi halálát okozta a görögországi Korinthosz városában az a magyar pár, akik ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt indult eljárás csütörtökön a Csongrád Megyei Bíróságon.
2010. április 15. csütörtök 09:40 - HírExtra
Az elsőrendű vádlott, egy 31 éves bácsalmási nő már évek óta Görögországban dolgozott, 2003-ban azonban a hatóságok elfogták és illegális munkavállalás miatt kiutasították az országból. Később a nő húga útlevelét használva tért vissza oda. Egyszer prostitúció gyanújával előállították, ujjlenyomatot is vettek tőle, de ekkor a vádlott már testvére adatait használta.

A nő 2006 augusztusában élettársával - aki a más bűncselekmények miatt kiszabott kétéves börtönbüntetés elől menekült Magyarországról - érkezett Görögországba. Korinthosz városában megismerkedtek a későbbi sértettel, egy 63 esztendős helybéli férfival, aki felajánlotta, hogy a pár nála lakhat. A házigazda néhány nap elteltével többször is molesztálta a nőt, majd arra kényszerítette, hogy feküdjön le vele.

2006. augusztus 24-én a két vádlott és a sértett italozott. Kora délután a görög férfi megpróbált szexuális kapcsolatot kezdeményezni a lakásban egyedül tartózkodó nővel, aki azonban ellenállt és a férfit több alkalommal megrúgta.

A bántalmazásba a nő időközben visszaérkező élettársa is bekapcsolódott. A védekezésre képtelen állapotba került görög férfit végül a vádlottak behúzták a fürdőszobába, ahol megkötözték, majd a helyiség ajtaját kívülről rázárták. Azért, hogy a szomszédok ne hallják meg a sértett segélykiáltásait, felhangosították a hifitornyot, majd távoztak a lakásból. A sértett gépkocsijával Athénba, onnan komppal Olaszországba, végül stoppal Magyarországra utaztak.

A sértett holttestét augusztus 29-én találták meg, a halál okát és pontos időpontját azonban a test előrehaladott bomlása miatt nem lehetett pontosan megállapítani.

A vádlottak később visszatértek Görögországba, a nő csak 2008-ban adta föl magát a magyar hatóságoknál, amikor a bűncselekmény helyszínén talált ujjlenyomatok alapján húgát Magyarországon őrizetbe vették és már kiadatására készültek.

A tárgyaláson mindkét vádlott megtagadta a vallomástételt, Joó Attila tanácsvezető bíró azonban fölolvasta korábban tett nyilatkozataikat. Ezek szerint a nő előbb magára vállalta a görög férfi bántalmazását és megkötözését, később azonban azt vallotta, hogy mindketten részt vettek benne. Társa azt állította, hogy egy pofont leszámítva nem nyúlt a férfihoz. A nyomozóhatóságok előtt mindkét vádlott következetesen azt állította: a férfit csak azért kötözték meg, hogy ne tudja értesíteni a rendőröket, s nem tudtak arról, hogy meghalt.

A tárgyaláson ismertetett görög nyomozati iratok szerint a sértett körme alól vett mintában több ember, köztük egy férfi DNS-ét is kimutatták, ezért a bíróság genetikus szakértő kirendeléséről döntött és az ügyet szeptember közepére elnapolta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását