2024. május 8. - Mihály

Varga: bocsánatot kell kérni a választóktól a vasárnapi mizéria miatt

Bocsánatot és elnézést kell kérni az emberektől a választási problémák miatt - mondta Varga Zoltán önkormányzati miniszter szerda reggel az MTV Ma Reggel című műsorában. A tárcavezető arra már nem adott egyértelmű választ, hogy kinek is kellene megkövetnie a szavazópolgárokat.
2010. április 14. szerda 09:51 - HírExtra
Mint mondta: ez egy nagyon bonyolult kérdés, mivel a törvény értelmében mind a választási bizottságnak, mind a választási irodának igaza volt a meghozott intézkedésekkel.
"Kreatív megoldást mindig lehet alkalmazni, az a kérdés, hogy a kreatív megoldás a bíróság előtt megáll-e" - mondta a miniszter.

Varga Zoltán utalt arra, hogy törvény igen kevés mozgásteret ad, ráadásul kommunikációs problémák is felszínre kerültek az esettel kapcsolatban.

A miniszter azt nyilatkozta, hogy hozzá nem ért el például a II. kerület jegyzőjének évekkel korábbi figyelmeztetése, amely a problémára irányult.

Egyébként Szigeti Péter, az Országos Választási Bizottság (OVB) elnöke, aki ugyanebben a műsorban a miniszter előtt szerepelt, szintén azt mondta, hogy nem hallott a II. kerületi jegyző figyelmeztetéséről.

Varga Zoltán a helyi és az országos választási irodákról azt mondta, hogy ez egy nagyon bonyolult közigazgatási struktúra, amit nyilvánvalóan át kell alakítani, mert ez még egyszer így nem történhet meg.

Vasárnap este több szavazóhelyiséget nem tudtak bezárni, mert még százak várakoztak voksolásra a 19 órás urnazárási időpont után; az érintettek mindegyike 19 óra előtt érkezett az érintett szavazókörök helyszínére. A legkésőbb Budapest XI. kerületében fejeződött be az igazolással szavazás, mégpedig hétfőn hajnali negyed kettőkor. Az elhúzódó voksolás miatt a választási iroda az első részeredményeket csak vasárnap este fél 11 körül hozta nyilvánosságra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását