2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Navracsics: véget ért a dackorszak!

A Győr-Veszprém közötti vasúti személyszállítás megszüntetése elleni tiltakozás a civil ellenállás egyik jelképe volt, de a vonatközlekedés mostani újraindításával véget ért a dackorszak, és az együttműködés időszaka jön. Navracsics Tibort szerint legalábbis.
2010. július 4. vasárnap 14:45 - HírExtra
A Győr-Veszprém közötti vasúti személyszállítás megszüntetése elleni tiltakozás a civil ellenállás egyik jelképe volt, de a vonatközlekedés mostani újraindításával véget ért a dackorszak, és az együttműködés időszaka jön - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes vasárnap a zirci vasútállomáson, a Győr-Veszprém közötti személyvonati közlekedés újraindításának ünnepségén. A politikus szerint a járatok újraindítása jelképezi azt, hogy az országnak olyan kormánya van, amely nemcsak országos léptékben, de helyi ügyekben is gondolkodik.

Jelezte: a vonatindítás most még jelképes, "ésszerű menetrendet" majd szeptembertől kap a Győr-Veszprém közötti vasútvonal. A kormány teljesítette ígéretét, de ez még csak kis lépés, a vasútvonalakat ugyanis fenn is kell tartani - hangsúlyozta a miniszterelnök-helyettes.

Rámutatott: sem a vonatok újra indítása, sem pedig a fenntartásuk nem lehet csupán kormányzati kérdés; akkor tud megmaradni a vasút, ha a kormányzat, a civil szervezetek és az itt élők együttműködnek. Most egy lehetőség nyílt, de annak a bizonyítása még hátra van, hogy valóban ki is használják a vasútvonalakat - mondta Navracsics Tibor. Vasárnaptól minden nap közlekedni fognak vonatok Győr és Veszprém között - ígérte a kormányzati politikus.

Danka Lajos, a MÁV Zrt. szombathelyi igazgatóságának vezetője azt hangsúlyozta, hogy a bezárt vonalak újraindításával javul a vasúttársaság megítélése és gazdaságossága is. Somodi László, a MÁV-Start fejlesztési és marketing igazgatója szerint igyekeznek javítani a szolgáltatási kínálatukat, s jelezte: rajtuk nem fog múlni, hogy szeptembertől több vonat közlekedjen a bakonyi vonalon.

Az ünnepség mintegy száz résztvevője fogadta a Győrből érkező vonatot - a mozdonyon koszorút helyzetek el -, majd a vonat a Bakony egyik legszebb területére, a Cuha-völgybe vitte a vendégeket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását