2024. április 28. - Valéria

Mesterházy a baloldal jövője?

A Népszabadság szerint az MSZP a választáson teljesítette a pártvezetés által előre kitűzött célt, ami megerősíti Mesterházy Attila pozícióit, és idővel pártelnök is lehet a párt miniszterelnök-jelöltjéből.
2010. április 13. kedd 07:54 - HírExtra
A lap keddi számában hozzánk hasonlóan azt írták: Mesterházy Attila személye forrásaik szerint továbbra is bírja a meghatározó pártvezetők támogatását.

„Ha egyben tudja tartani az erővonalakat, ha élni tud a lehetőséggel, a baloldal meghatározó vezetője lehet a következő négy évben”, mondják többen. A Népszabadság egymástól független, megbízható forrásai biztosak abban, hogy Mesterházy Attilát az MSZP következő – a második forduló után mielőbb összehívott – kongresszusa pártelnökké választhatja.

A nagy kérdés az lehet, hogy Mesterházy „alatt" lesz-e olyan személy, aki képes hatékonyan mozgatni az apparátust - írta a lap, amelynek bennfentes forrásai szerint erre a feladatra Szigetvári Viktor lehet esélyes, aki jelenleg a párt kampányát vezényli.

A lap egy interjúban feltette az MSZP jelenlegi elnökének a kérdést, hogy tervezi-e lemondását Dávid Ibolyához hasonlóan, amire Lendvai Ildikó válasza az volt: "Az MDF-nek már nincs mit tennie a választásokkal, szemben az MSZP-vel. Arra törekszünk, hogy a többtucatnyi nyitott körzetben megharcoljunk minden egyes választó bizalmáért. A következő két hétben nekem is ez a feladatom."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását