2024. április 29. - Péter

Vona: népítélet lesz vasárnap az elmúlt húsz évről

Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje szerint az elmúlt húsz év legizgalmasabb választása előtt áll az ország, amelyen a magyar embereknek az elmúlt két évtizedről kell népítéletet mondaniuk.
2010. április 9. péntek 10:45 - HírExtra
A Jobbik elnöke Morvai Krisztinával, a párt államfőjelöltjével tartott pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: aki úgy érzi, hogy az elmúlt húsz év jó irány volt, és kisebb-nagyobb módosításokkal ezen az úton kell továbbjárni, az "válogasson a parlamenti menüből", míg aki ezt az időszakot zsákutcaként értékeli, és teljesen más irányba indulna, annak a Jobbik által lehetősége van a "valódi nemzeti erőt" választania.

Kiemelte, bármilyen eredmény is szülessen az áprilisi választásokon a parlament következő ciklusában csak két oldal lesz, az egyiken az "elmúlt 20 évet védő" valamennyi jelenlegi parlamenti párt és az LMP, míg a másikon az elmúlt két évtizeddel szemben Magyarországot felemelkedő útra terelő Jobbik.

A Jobbik az egyetlen párt, amely következetesen végigviszi az elszámoltatást és igazságtételt az elmúlt 20 évvel kapcsolatban, továbbá fellép az ellen, hogy Magyarország a "globális birodalom és nagytőke kiszolgálója" maradjon, ezért a korábbi gyakorlattal ellentétben nem a multinacionális cégek mellett, hanem a magyar munkavállalók, illetve kis- és középvállalkozások mellett kötelezi el magát - húzta alá Morvai Krisztina.

Hozzátette: a Jobbik az "élelmiszer önrendelkezés" talaján áll, vagyis felszámolná azt a szabad-kereskedelmi gyakorlatot, amely a "világ egyik pontjából a másikba repteti az élelmiszereket", kárt okozva ezzel a helyi gazdáknak és a természetnek is.

A Jobbik brüsszeli képviselője gyalázatosnak nevezte azokat a feltételeket, amelyek alapján Magyarország csatalakozott az Európai Unióhoz, szerinte a Fidesz és az MSZP éveken át következetesen harcolt azért a Lisszaboni Szerződésért, amelynek lényege a nemzetek döntési jogának elvonása.

Vona Gábor a sajtótájékoztató elején arra kérte a Fideszt, hogy a választások egyik fordulójában se használja fel választási visszaélésekre a napokban nyilvánosságra került felvételek alapján szerinte "nyilvánvalóan létező" törvénytelen választói adatbázisokat.

Kérdésre válaszolva a Jobbik elnöke megjegyezte: ebben a kérdésében "az MSZP jobb, ha hallgat". Vona Gábor képmutatónak nevezte a szocialisták felháborodását, szerinte ugyanis a politikai mozgósítás ezen formáját az MSZP honosította meg 2002-ben, Ron Werber tanácsadói segítségével.

Morvai Krisztina szerint a "szó igazi értelmében nem beszélhetünk szabad választásokról", hiszen az "információ elvonása, illetve az állampolgárok megvezetése mellett" a napokban nyilvánosságra került felvételek alapján a "magyar emberek titkos választáshoz való jogát is elvették".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását