2024. május 8. - Mihály

Msot a Fidesz takarózik a válsággal?

A forint gyengülése miatti árfolyamveszteség fordítja veszteségbe a Debreceni Vagyonkezelő gazdálkodását a 2008-as 1,1 milliárd forintos üzemi nyereség ellenére - reagált az MTI-hez eljuttatott közleményében Papp László, a Fidesz debreceni frakcióvezetője az önkormányzati cég működésével kapcsolatos szocialista állásfoglalásra szerdán.
2009. május 27. szerda 20:41 - HírExtra
A politikus szerint a vagyonkezelő mérlege ezzel 400 millió forinttal jobb a 2007-es eredménynél, miközben a személyi jellegű ráfordítások 38 millió forinttal csökkentek.
Tavaly a vagyonkezelő mindösszesen 200 millió forint osztalékot vont el, idén pedig nem fog erre sor kerülni. Ez az oka annak, hogy 2008-ban jelentősen csökkent a Debreceni Vagyonkezelő mérleg szerinti eredménye és saját tőkéje. 2008-ban 3 milliárd forinttal csökkent a vagyonkezelő adósságállománya - mondta Papp László.

A szocialisták által ismertetett veszteséget a holding cégeinek a forint gyengülése okozta. "A forint árfolyamának alakulását sajnos sem a Debreceni Vagyonkezelő, sem a Debreceni Önkormányzat nem tudja befolyásolni, annál inkább tudja az MSZP vezetésű kormány, amely teljesen elvesztette mára hitelességét" - írta.

Az MSZP által sérelmezett és "antidemokratikusnak" nevezett ügyre, miszerint a vagyonkezelő felügyelőbizottságába nem választották be a szocialista jelöltet, a politikus úgy reagált: amennyiben a szocialista frakció elkészíti az előterjesztést, úgy a soron következő, csütörtöki közgyűlés dönthet a kinevezésről.

Az MSZP debreceni képviselői szerdán sajtótájékoztatón hívták fel a figyelmet arra a szerintük antidemokratikus döntésre, hogy a városi cégek felügyelőbizottságait megszüntetik vagy nem nevezik ki azokba jelöltjeiket. Szerintük a városvezetés így akarja elrejteni a nyilvánosság elől a vagyonkezelő tavalyi 343 millió forintos összevont veszteségét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását