2024. május 16. - Mózes, Botond

Orbán: ma nagyobb a készülődés, mint húsz éve

Orbán Viktor szerint olyan dolgok történhetnek vasárnap, a parlamenti választás első fordulójának napján, amelyre talán "még húsz éve sem gondoltunk". A Fidesz elnöke a HírTV-nek adott pénteki interjúban - néhány órával a kampánycsend kezdete előtt - úgy fogalmazott: nagyobb készülődés van ma, mint húsz évvel ezelőtt.
2010. április 9. péntek 22:13 - HírExtra
"Egy nagy lehetőség kapujában állunk, (...) szembe jön velünk a történelem" - utalt a pártelnök a szavazás napjára a Péntek 8 című műsorban. Mint mondta, szeretné az egész országot meghívni egy közös kormányzásra.

Az interjúban Orbán Viktor az elszámoltatással összefüggésben közölte: abban ma az egész ország egyetért, hogy ezt a korszakot nem lehet folytatni, a számonkérés pedig az új jövő elkezdésének az előfeltétele.

A választások megnyerése esetén a kormányzati döntésekkel kapcsolatos első gondolatai mind annak a korszaknak a lezárásáról szólnak, amelytől eddig szenvedett az ország - mondta.

A Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgatónak tulajdonított hangfelvétellel összefüggésben megerősítette azt, amit a nap folyamán több más médiumban is elmondott: a szabályokat mindig betartják. Mint fogalmazott: a kampány végén mindig van "kampányhabzás", mindig van valami váratlan. Ugyanakkor közölte, hogy "az a vád, hogy a Fidesz a saját szavazóiról adatbázist épít, az igaz, de ez a célunk".

Emellett azonban beszélt arról is, hogy van a hanganyagban valami, ami zavarja, de az nem az adatbázisra vonatkozik, és azt Kubatov Gáborral fogja megbeszélni.

"Egy kormányzásra készülő pártnak az érzésvilágát, a gesztusait, a mondandóját, a lelkét, azt két dolognak kell áthatnia: az egyik az alázat, a másik a tisztelet. És ezt nem érzem ezen a hangfelvételen" - fejtette ki, hangsúlyozva, hogy pedig szinte "kormányprogram magasságába" kell emelni a választók iránti tiszteletet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását