2024. március 29. - Auguszta

Fidesz: MSZP-Jobbik hazugsághadjárat

A Fidesz a Kubatov Gábor pártigazgatónak tulajdonított, szerdán nyilvánosságra került hangfelvétel kapcsán megerősítette, hogy "az adatvédelmi biztos által engedélyezett módon, a jogszabályok betartásával kezeli minden esetben az adatokat".
2010. április 8. csütörtök 15:14 - HírExtra
Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében úgy értékeli, hogy "egységbe forrasztotta a kétségbeesés az MSZP-t és a Jobbikot az egyetlen kormányképes erő, a Fidesz várható választási sikere miatt", "az egyre nagyobb bajban lévő MSZP és Jobbik kétségbeesett kísérleteket tesz a Fidesz lejáratására, a nem éppen hitelességéről és szalonképességéről ismert kuruc.info felhasználásával".

A Gyurcsány-Lendvai-Vona közös lejárató akció során régi hazugságokat vettek újra elő - teszi hozzá a szóvivő.

Az interneten szerdán jelentek meg hírek arról, hogy egy, az internetre felkerült titkos hangfelvételen "állítólag" Kubatov Gábor pártigazgató tart előadást a Fidesz kampánymódszereiről, többek között arról, hogy a 2009-es pécsi időközi választásokon ismerték a 38 ezer Fidesz-szavazó nevét, korát, telefonszámát, mobilszámát, e-mail címét, és még azt is, milyen erős támogatói a Fidesznek.

A hangfelvételen hallható, ahogy a megszólaló a pécsi választásra utalva azt mondta: "Tehát azt állítom, hogy név szerint ismertünk minden olyan embert, aki elment szavazni, és nem Páva Zsoltra szavazott. Tehát név szerint. Tehát meg tudom mondani azt a városban, hogy kik azok a komcsik, akik egyébként elmennek szavazni, és nem a Pávát, vagy nem a Fideszt támogatják."

Még aznap magyarázatot kért az ügyben a Fidesztől az MSZP, az MDF és a Jobbik; a Fidesz szóvivője lejáratási kísérletről beszélt és azt közölte, hogy a párt minden esetben az adatvédelmi biztos által engedélyezett módon, a jogszabályok betartásával kezeli az adatokat.

Az MSZP azóta már feljelentést is tett és szorgalmazta, hogy az államfő szólaljon meg a téma kapcsán. Az adatvédelmi biztos csütörtökön vizsgálatot indított a pártok által vezetett nyilvántartások felmérésére, azok jogszerűségének ellenőrzésére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását