2024. május 18. - Erik, Alexandra

Nem függesztették fel Leinemann mentelmi jogát

Nem függesztette fel Leinemann Zsolt, a ScienNet-ügy gyanúsítottja mentelmi jogát kedd esti ülésén az Országos Választási Bizottság (OVB).
2010. április 7. szerda 06:50 - HírExtra
Leinemann Zsolt a Hajdú-Bihar megyei 2. számú egyéni választókerületében indul, független képviselőjelöltként. Mentelmi jogának felfüggesztését a Legfőbb Ügyészség kérte az OVB-től, mert a jelölt ellen büntetőeljárás van folyamatban. Az OVB azonban úgy határozott, nem függeszti fel a képviselőjelölt mentelmi jogát.

A ScienNet nevű, Washingtonban bejegyzett cég magyarországi tevékenységével összefüggésben adócsalás és sikkasztás miatt folyik eljárás. A vám- és pénzügyőrség 2009. november 20-án rendelt el nyomozást a ScienNet törzsvásárlói rendszerével kapcsolatosan.

A társaság képviselőjét, Leinemann Zsoltot a bíróság november 27-én helyezte előzetes letartóztatásba. Leinemann Zsoltot a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság március 30-án jogerősen nyilvántartásba vette, majd ezután - mivel az országgyűlési képviselők választásáról szóló törvény szerint a választáson jelöltként igazolt személyt mentelmi jog illeti meg - az ügyészség kezdeményezte a szabadlábra helyezését.

A legfőbb ügyész azonban kezdeményezte a mentelmi jog felfüggesztését, erről határozott kedd este az OVB.

Az OVB ülésén a döntés előtt zárt ülésen meghallgatta Leinemann Zsoltot is, majd hosszú, ugyancsak zárt ajtók mögött folytatott vita után döntött arról, hogy nem függeszti fel a mentelmi jogát. A közzétett, nyilvános határozat azonban nem tartalmaz tartalmi indoklást, így nem tudható, a testület a zárt ülésen milyen érvek, indokok alapján döntött úgy, hogy nem függeszti fel a mentelmi jogot.
Az OVB határozata ellen jogorvoslatnak nincs helye.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását