2024. június 2. - Kármen, Anita

Nem fogott kezet a miniszterelnökkel!

Nem fogadta el Gordon Brown miniszterelnök jobbját egy Afganisztánból hazatért katona. Szemrebbenés nélkül sarkon fordult és kivonult a ceremóniáról. Állítása szerint jó oka volt az első hallásra udvariatlannak tűnő gesztusra.
2010. április 7. szerda 10:39 - HírExtra
Felrugva az etikai szabályokat, faképnél hagyta egy Afganisztánból hazatérő katona Gordon Brown brit miniszterelnököt. Johnson Beharry most számolt be a The Sun-nak a novemberben történt incidensről, melyről érthető módon, eddig mélyen hallgatott a Downing Street. A politikus sorra gratulált a harctérről hazatért honvédeknek, Beharry viszont megtagadta a kézfogást: egyszerűen sarkon fordult, és kivonult a ceremóniáról.

„A társaimért tartott két perces néma csend alatt csak arra tudtam gondolni, hogy szétrúgom a hátsóját. Mindenképpen tudatni szerettem volna vele, hogy érzek. Ahogy látom, elértem a célomat „- mondta a katona, aki elárulta, ellenszenve nem új keletű.

„Egy évvel ezelőtt vendégeskedtünk a Downing Streeten és az élményeinkről meséltünk. Brown ránk se bagózott, látszott, hogy nem érdekli az egész. Felháborított az eset, hiszen ő a miniszterelnök! Érte dolgozunk, érte halunk! Semmi köze ennek a politikához: személy szerint vele van bajom.”

A miniszterelnöki hivatal eddig kerülte a témát, de a honvéd nyilatkozata után papírt és tollat ragadtak és levélben méltatták a honvéd háborúban nyújtott teljesítményét, Brown még köszönetet is mondott. - A miniszterelnök mélységes tisztelettel gondol a háborúban szolgálatot teljesítő katonákra és természetesen Beharry-ra is, hogy védte hazáját - mondta Brown szóvivője.

Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását