2022. január 28. - Károly, Karola

Az MNB nemzetközi tartaléka

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) nemzetközi tartalékai március végén újabb csúcsra emelkedtek, 33,852 milliárd eurót tettek ki, február végéhez képest 992 millió euróval emelkedtek - közölte szerdán az előzetes adatot a jegybank a honlapján.
2010. április 7. szerda 10:35 - HírExtra
A devizatartalékok januárban bővültek rekordszintre, a 2 milliárd dollár értékben kibocsátott devizakötvénynek köszönhetően. Oszkó Péter pénzügyminiszter a dollár alapú kötvény kibocsátását követően korábban úgy nyilatkozott, hogy az a 2010-es teljes devizafinanszírozási igényt lefedi.

A március 31-én kimutatott devizatartalékból 30,546 milliárd eurót képviselt a devizakövetelés, amely 287 millió euróval nőtt a február végi értékhez képest. Az egyéb követelések értéke 699 millió euróval 2,135 milliárd euróra emelkedett. A növekedés az OTP által márciusban visszafizetett, összesen 1,4 milliárd eurónyi állami hitel 700 millió eurós második részletéből származhat.

Dollárban számítva a nemzetközi tartalék összege március végén 45,541 milliárd volt, szemben a február végi 44,674 milliárd dollárral.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását