2024. április 18. - Andrea, Ilma

Kína, az internet "őrangyala"

Szigorodnak Kínában a fiatalkorúak internethasználatát, online játékok hozzáférhetőségét nem korlátozó nyilvános internetpontok büntetési tételei - derül ki a kulturális minisztérium szerdán kiadott körleveléből.
2010. április 7. szerda 13:16 - HírExtra
Az új szabályok szerint abban az esetben, ha a vállalkozó szolgáltatását fiatalkorú, vagyis 18 év alatti is igénybe veszi, 30 napra felfüggesztik a működését. Amennyiben a szabályt ismét megsérti, akkor végleg bevonják az engedélyét.

Kínában 2002 óta tiltják a nyilvános internetklubok, -kávézók látogatását fiatalkorúak számára, miután a kamaszok netfüggősége társadalmi jelenséggé vált, és több baleset is történt. 2002 júniusában két fiatal felgyújtott egy internetkávézót Pekingben, aminek következtében 25 ember életét vesztette, 12 megsérült.

Többségük kiskorú volt. Az esetet követően országos kampány kezdődött az internetelérési pontok működtetésének jobb szabályozása érdekében.

Az országban az elmúlt időszakban egyre intenzívebben foglalkoznak az internet szabályozásával, különös tekintettel a pornográf tartalmak tiltására. Különböző tárcák összefogásával országos kampányok sorát indították a tiltott tartalmak internetes és mobiltelefonos terjesztőinek kézre kerítése érdekében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását