2024. május 17. - Paszkál

6-8 százalék az LMP-től?

Az LMP akár hat-nyolc százalékot is elérhet a vasárnapi országgyűlési választásokon; abban bíznak, hogy ha bekerülnek a parlamentbe, akkor nem lesz egyetlen pártnak kétharmados többsége, és adott esetben velük lehet kétharmados törvényeket meghozni - mondta Schiffer András, az LMP listavezetője a Népszabadság szerdai számában megjelent interjúban.
2010. április 7. szerda 07:57 - HírExtra
Azt remélik, ki lehet harcolni a párt- és kampányfinanszírozás rendezését, azt, hogy egy új jogalkotási törvény a részvételi demokrácia irányába mozdítsa el az országot - tette hozzá Schiffer András.

Az LMP listavezetője az interjúban azt mondta, örülne, ha programjuk bizonyos elemei "értő fülekre találnának", de - mint mondta - "a hatalom nem öncél, hanem eszköz, ami soha nem szentesíti a célokat. Nem utasítjuk el a végrehajtás eszközét, csak nem akarjuk mindenáron megragadni".

A választók semmibevételének nevezte az LMP listavezetője a Fidesz azon kijelentését, hogy nem kívánnak vitázni az első forduló előtt, legfeljebb a második helyezettel, a két forduló között.
Elmondta: az LMP részint magatartásmintával változtatnának a közállapotokon.

"Az egyik küldetésünk pontosan az, hogy megmutassuk, lehet úgy politizálni, hogy például egy képviselő nem szakad el azoktól a társadalmi mozgalmaktól, ahonnan jön, hogy a parlamenti munkába folyamatosan becsatornázza a választók, állampolgári közösségek véleményét".

Schiffer András szerint "itt az ideje annak, hogy kilépjünk a retorikai bunkósbotok világából. A másik lekommunistázása, leprimitívezése, lefasisztázása lehetetlenné teszi az álláspontok ütköztetését: érdemi vita helyett csak párhuzamos kinyilatkoztatásokra ad lehetőséget. Mi ezzel a politikai stílussal szeretnénk szakítani".

Az LMP listavezetője az interjúban elmondta, hogy nincs kidolgozott programjuk arra, hogy a frakciójuk hogyan működne, egyelőre gondolkoznak azon, hogy az LMP szervezeti kultúráját hogyan tudják átemelni a parlament keretei közé.

Arra a kérdésre, hogy a meghirdetett adománygyűjtés mennyire volt sikeres Schiffer András azt mondta: "pár napja pörgettük fel a kampányt. Két nap alatt 3 millió forintos felajánlás érkezett, a hazai viszonyok között ez bámulatos eredmény".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

pistike66
2010. április 7. 20:21
A párt mögött meghúzódó szcientológusok népes rejtőzködő tábora lehet, hogy ebben is segít nekik???
virag2211
2010. április 7. 20:16
Hogyan érhetne el 6-8%-ot amikor a Kóka miatt 3%-ra estek vissza??
Ebből már nem lesz parlament!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását