2024. május 27. - Hella

Akik csontokat keresnek a WTC törmelékeiben

New York-i igazságügyi orvosszakértők hétfőn újrakezdik a World Trade Center összeomlása után visszamaradt törmelék átkutatását a szeptember 11-i terrormerénylet áldozatainak maradványait keresve.
2010. április 4. vasárnap 10:22 - HírExtra
Mintegy 645 köbméternyi, a Ground Zerónak nevezett területről származó anyagot fésülnek majd át, hogy csontokat és más maradványokat találjanak a 2752 embertől, akik életüket vesztették, amikor eltérített repülőgépek 2001. szeptember 11-én az ikertornyokba ütköztek.

"Átrostálják az anyagot, hogy lássák, van-e benne bármilyen emberi maradvány. Minden létező lépést megteszünk, hogy a 9/11 áldozatainak maradványait felleljük" - mondta Jason Post, Michael Bloomberg polgármester szóvivője.

A szakértők - köztük antropológusok - kézzel ellenőrzik majd az anyagot az 1,4 millió dolláros (274 millió forint) művelet során, amely három hónapig tart egy Staten Island-i hulladéklerakóban lévő lezárt területen.

A polgármesteri hivatal szerint a korábbi kutatások nyomán a World Trade Center hegynyi törmelékéből már 1772 darab potenciális emberi maradvány bukkant elő. Ezek közül sok már azonosított áldozathoz tartozott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását