2024. május 2. - Zsigmond

A Jobbik örökre kitiltaná az éterből a TV2-t és az RTL klubot

A Jobbik szerint a TV2 és az RTL Klub többszörösen bebizonyította, hogy érdemtelen a sugárzásra.
2010. április 2. péntek 10:59 - Sarkadi-Nagy Márton
A Hírextra tegnap elemezte a két országos kereskedelmi adó és a jobboldali pártok ellentéteit. A Jobbiknak feltett kérdéseinkre ma érkezett válasz a radikális párttól, amelyből kitűnik: a Jobbik nem csak az RTL Klubbal és a TV2-vel kötött szerződést rúgná föl, hanem a jövőben sem engedné a két csatornát országos adón sugározni.

"Nem kívánjuk a jövőben sem, hogy ez a két csatorna a magyar médiapiac résztvevője legyen. Úgy véljük, az elmúlt 12 évben többszörösen bebizonyították, hogy erre nem érdemesek" - mondta  a Hírextrának Silhavy Máté, a Jobbik Médiapolitikai Kabinetjének elnöke.

A Jobbik, a Hírextra megállapításával egybehangzóan szintén úgy értékelte, hogy a radikális párt jelentőségéhez mérten a két országos adó kevés hírt adott róla, "már ha egyáltalán említette, hiszen az ORTT honlapján is megtalálható hírműsor elemzések szerint az említési arányunk is messze alulmúlja azt, amit az országos támogatottságunk (még a közvéleménykutatók szerintit is) indokolna. Műsoraiba csak a TV2 reggeli közéleti műsora fogadta a Jobbik vezető politikusait, oda is meglehetősen ritkán".

Silhavy azt is kifogásolta, hogy a hírműsorokban "a két kereskedelmi adó szinte kivétel nélkül csak negatív kontextusban említette a Jobbikot", de ennek okaiért valószínűleg a saját házuk táján is körül kéne nézniük.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

z_zalai
2010. április 2. 16:16
Vona és a Jobbik egy kicsit túlzásba viszik a dologt: kitiltás, betiltás, gárdista nyelvizsgabizottság, csendőrség... esetleg egy kis nemzetszocializmus?

Álljon már meg a menet kérem!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását