2024. április 28. - Valéria

Locsolkodási rekordra készülnek Siófokon?

Szombaton háromnapos húsvéti fesztivál kezdődik Siófokon a legfontosabb húsvéti szokások - tojásfestés, ételszentelés, locsolkodás- felelevenítésével.
2010. április 1. csütörtök 19:36 - HírExtra
Vetter Anita, a Siófoki Fürdőegylet rendezvényszervezője az MTI-nek csütörtökön elmondta, hogy immár hagyománynak számít az idén harmadszor megrendezett siófoki fesztivál, amelynek helyszíne a hajóállomásnál található Rózsakert-kikötő lesz. A főszervezők a fürdőegyesület és a Siófeszt Kft., a rendezvény pedig a helyi vállalkozók összefogásával valósulhat meg.

A fesztivál szombaton 10 órától délutánig tartó húsvéti játszóházzal, kézműves foglalkozással kezdődik, ahol egyebek közt tojásírást és tojásfestést lehet tanulni. Délután a színpadon bemutatók és előadások váltják egymást. Fellép a Csillag születik győztese, Tabáni István is, majd a napot - Wirth János pápai prelátus húsvéti ételáldását követően - a Coctails Együttes koncertje zárja.

Vasárnap a 10 órától kezdődő játszóház és kézműves foglakozások után 15 órától táncbemutatók és gyermekelőadás következik. Fellép Korda György és Balázs Klári, majd zenés locsolóbállal zárul az este.

Hétfőn 11 órakor kezdődik a locsolkodási rekordkísérlet. A magyar népszokást több ország magyarlakta vidékein ápolják - mondta a rendezvényszervező. Beszámolója szerint az eddigi, 314 locsolkodó párról szóló rekord Siófok nevéhez fűződik, ezt idén meg akarják dönteni.

Hétfő délután 15 órától gyermekelőadások lesznek, majd Csonka András "házibulijával" zárul a program.

A rendezvény ideje alatt húsvéti étkeket lehet kapni, bárányokat és nyuszikat simogatni. A gyerekeket légvár, játszóház, arcfestés, verkli is várja, és árengedménnyel lehet sétahajózni a balatoni hajózási társaság nosztalgiahajóján.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását