2024. május 5. - Györgyi

Az állatok nem kapnak ajándékot

Az Állatkert inkább arra törekszik, hogy ne csak az ünnepekkor, hanem az év minden napján gondoskodjon mindarról, amire a kertben lakó ötezer állatnak szüksége van.
2007. december 21. péntek 23:11 - Hírextra

Gyakran teszik fel a látogatók azt a kérdést, hogy mit kapnak karácsonyra az állatkerti állatok. Különösen a legnépszerűbb állatokkal, leginkább a karakteresebb emlősökkel kapcsolatban merül fel ez a kérdés, az akváriumi halak, vagy a bütykös csótányok ajándéka már jóval kevésbé érdekli a nyilvánosságot. Ebből is látszik, hogy az ünnepi ajándékozás alapvetően emberközpontú dolog, hiszen az állatok az ünnepi hangulatot nemigen tudják átérezni.

Éppen ezért az Állatkert inkább arra törekszik, hogy ne csak az ünnepekkor, hanem az év minden napján gondoskodjon mindarról, amire a kertben lakó ötezer állatnak szüksége van. Így az Állatkertben - csakúgy, mint a népszerű dalban - minden nap karácsony, és minden éjszaka szilveszter.

Forrás: zoobudapest.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását