2024. május 16. - Mózes, Botond

Megtámadta az önkormányzati képviselőt!

Önkormányzati képviselőre támadt egy férfi a testületi ülés után Szakolyban, az ügyben a rendőrség hivatalos személy elleni erőszak gyanújával indított eljárást - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.
2010. március 31. szerda 18:15 - HírExtra
Az eddigi adatok szerint a szakolyi képviselő-testület keddi ülését követően egy feldühödött férfi az egyik helyi képviselő irányába dobott egy széket, az azonban egy, a tanácskozáson érdeklődőként részt vevő helyi lakost talált el, aki könnyebb sérülést szenvedett - mondta Fülöp Gergely.

A százados hozzátette: az ülésteremben lévők közül valaki kést is látott a székdobálónál, ezt azonban még vizsgálják a nyomozók. A szóvivő a székdobálás okára nem tért ki.
Az MTI munkatársa más hivatalos, magát megnevezni nem kívánó forrásból úgy értesült, hogy a szakolyi önkormányzat keddi testületi ülése után azért szabadultak el az indulatok, mert a képviselők "sokadjára sem" fogadták el az idei költségvetést.

Ez pedig azt jelenti, hogy veszélybe került a helyhatósági alkalmazottak bérének húsvét előtti kifizetése, s az ünnep előtt a rászorulók sem igen kapják meg a várt segélyt.

A szakolyi képviselő-testület szerdán késő délután egyébként ismét összeült, s a helyiek remélik, hogy mégis csak elfogadják a község idei költségvetését és húsvétig kifizetik a béreket és a segélyeket.

Szakolyban korábban a Fidesz és az MSZP önkormányzati képviselői a település megválasztott független polgármesterével kerültek szembe, s a bíróságtól kérték tisztségének megsemmisítését. Hosszú pereskedés után a Legfelsőbb Bíróság, felülvizsgálati kérelem alapján, február végén megszüntette az önkormányzati vezető tisztségét, aki március elején át is adta hivatalát Pásztor Sándor alpolgármesternek.

A helyiek - mint azt az MTI tudósítójának elmondták - a viszály megszűnését remélték ettől, de a vita a testületben tovább folytatódott, s megnyilvánult a költségvetés elfogadásának eddigi elodázásában is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását