2024. május 16. - Mózes, Botond

Megszűnhet a buszhálózat negyede

Budapest, 2010. március 30., kedd (MTI) - A fővárosi buszhálózat negyedének megszűnésével, a BKV működésének 8-10 milliárd forintos csökkentésével járhat, ha a kormány és a fővárosi önkormányzat között megszületik az a szerződés, amely a járat- és költségcsökkentést tartalmazza - közölte a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) kedden az MTI-vel.
2010. március 30. kedd 10:53 - HírExtra
A közleményben az egyesület arra kéri a fővárosi képviselőket, hogy ne szavazzák meg a BKV finanszírozásáról szóló szerződés tervezetét, amely várhatóan szerdán kerül a közgyűlés elé.

Mint írták a tervezet elfogadása azzal járna, hogy a BKV működéséből évi 8-10 milliárd forintot vonnának ki 2011-től. Ekkora forráskivonás pedig a szerződés előírása alapján mintegy 15 százalékos teljesítménycsökkentéssel, mintegy 40-50 autóbuszjárat, azaz a buszhálózat akár negyedének teljes megszüntetésével és további járatok ritkításával járna.

"A kormány ép ésszel nehezen megérthető okokból olyan kényszereket kíván Budapestre erőltetni és két héttel távozása előtt szerződésben rögzíteni, melyek a budapesti tömegközlekedés leépítésére, visszafejlesztésére vonatkoznak és súlyos károkat okoznak" - írták a közleményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását