2024. május 2. - Zsigmond

MSZP-s hajrá: tíz nap, egymillió találkozás

"Tíz nap, egymillió találkozás" elnevezéssel indítja utolsó kampányszakaszát az MSZP; Mesterházy Attila kedden azt kérte a megyei elnököktől és a képviselőjelöltektől, hogy a választásig hátra lévő időben jussanak el minél több szavazóhoz, és buzdítsák őket a szocialisták támogatására.
2010. március 30. kedd 19:40 - HírExtra
"Mozgósítani, mozgósítani, mozgósítani" - közölte az MSZP miniszterelnök-jelöltje Budapesten, összefoglalva a párt országos választási bizottságának és elnökségének együttes ülésén elhangzottakat.

Mesterházy Attila hangsúlyozta: az MSZP programja egyértelmű és ismert, országosan és helyi szinten is. Azt kérte a jelöltektől, hogy legyenek büszkék a válságkezelésre és az eredményekre, hiába akarják azokat elvitatatni.

A szocialista politikus kiemelte: az MSZP a dolgozók, illetve a bérből is fizetésből élők oldalán áll, amit bizonyít az is, hogy támogatják a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) által képviselt munkavállalók törekvéseit, ennek kifejezésére nyilatkozatot is aláírtak.

Véleménye szerint új politikai kultúrára van szükség az országban, amelynek része, hogy a politika távol tartja magát a populizmustól. Álláspontja szerint a társadalom az elmúlt években csak az MSZP-től kapott őszinte és egyenes mondatokat.

Kijelentette, a szocialisták felelős, vállalható programot fogalmaztak meg, amelyben csak olyan ígéret van, ami megvalósítható.

Mesterházy Attila hangsúlyozta: a választásnak nagy a tétje, mert megjelent a félelem légköre az országban. Úgy fogalmazott: sokakat megrémít az a felforgatás, amit a Jobbik, és az a populizmus, amit a Fidesz képvisel.

Úgy látja, megosztott a társadalom, de a csendes többség nyugalmat és békét akar.
Ismét azt kérte a demokratáktól, hogy akiknek fontos a biztonság, a nyugalom, a magánélet szentsége, a véleménynyilvánítás szabadsága, a tolerancia, azok voksoljanak az MSZP-re, mert a szocialisták egészen biztosan ott lesznek a parlamentben, hogy megvédjék ezeket az értékeket.

Április 8.: országos kampányzáró


Az MSZP április 8-án, Miskolcon tartja országos kampányzáró rendezvényét, a kampánycsend előtti napon pedig Budapest utcáira szervez egész napos kitelepülést.

Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke a párt országos választási bizottságának (ovb) és elnökségének együttes ülése után tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az MSZP azoknak kínál képviseletet, akik piros lapot akarnak érvényesíteni a "Jobbik-Fidesz-tengellyel" szemben és kifogásuk van egyetlen párt bebetonozott túlhatalmával kapcsolatban.

Ezzel a tengellyel szemben a legnagyobb erő az MSZP, és akik nem akarják, hogy "magunkfajtára és magukfajtára" osztódjon az ország, azoknak a szocialisták kínálják a védelmet - szögezte le.

Az MSZP elnöke arról is beszélt, hogy míg a jobboldal a radikálisok szavazatain huzakodik, ők a demokraták szavazatait kérik. Jó, hogy nagy a választék és hat párt is állított országos listát, mert ez szabadságot ad, de felelős demokrata számára a szabadság mellett a felelősség is fontos érték: szabadon választ, de úgy hozza meg döntését, hogy szavazata érvényesüljön és ez a demokratikus védelem erejét növelhesse - vélekedett a szocialista politikus.

Lendvai Ildikó szerint nem kell, hogy mindenki szeresse és hibamentesnek tartsa az MSZP-t. Azt kérik ugyanakkor a baloldaliaktól, védjék meg szavazatuk erejét, értékét és segítsenek a voksaikkal is abban, hogy a párt változtasson saját magán: megújulhasson, de közben megőrizhesse demokratikus elkötelezettségét.
Kiemelte: az utolsó tíz napban ott lesznek mindnyájan a frontvonalon, az MSZP valamennyi vezetője és aktivistája minden alkalmat felhasznál majd arra, hogy találkozzon a választókkal.

A kampányt lezáró, a "tíz nap, egymillió találkozás" nevű program keretében tartanak beszélgetéseket, rendezvényeket, fórumokat, lesznek telefonhívások, küldenek e-maileket és szerveznek utcai kitelepüléseket is, amelyekből ötszáz lesz a következő napokban.

Hozzátette: tartanak regionális kampányzárókat is, Egerben és Székesfehérváron. Mindegyik kampányzárón részt vesz Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt.
Arra a kérdésre, hogy a keddi ovb és elnökségi ülésen ott volt-e Gyurcsány Ferenc, azt válaszolta: az erről előzetesen megjelent sajtóhír pontatlan volt, mert a jövő hétre terveznek olyan testületi ülést, amelyre a volt kormányfőt és Szili Katalin korábbi házelnököt is meghívták.

Lendvai Ildikó kérdésre válaszolva ismét visszautasította, hogy bárki érdekében közben járt volna a BKV korábbi vezetőjénél. Mint mondta, rágalmazásért feljelentette azt a politikust (a fideszes Répássy Róbertet), aki erről a Magyar Nemzetnél is direktebben beszélt.

Azt is visszautasította, ami a HírTv állított, hogy a kerületi párelnököt bejuttatta volna Főtáv valamelyik társaságához.

"Kétszer mellélőttek, és mind a kétszer elég gyenge töltényt használtak" - közölte.
Élő Norbert fővárosi szocialista képviselő a sajtótájékoztatón arról beszélt: amikor Révész Máriusz (Fidesz) a sajtóban azzal vádolta meg a helyi szocialistákat, hogy "kamionszámra viszik ki a pénzt" Kőbányáról, akkor arról nem tett említést, hogy valójában György István fideszes önkormányzati képviselőt kellene feljelentenie, mivel ő volt a kerület vagyonkezelő társaságának felügyelőbizottsági elnöke 2006 decemberétől 2009 közepéig.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását