2024. június 17. - Laura, Alida

Álomromboló nyolc év - a Fidelitas szerint

A Fidelitas elnöke szerint az elmúlt nyolc évben lerombolták a fiatalok álmait, felnőtt egy "elfeledett nemzedék".
2010. március 29. hétfő 07:24 - HírExtra
"Mi úgy látjuk, hogy lerombolták a fiataloknak az álmait" - mondta Ágh Péter országgyűlési képviselő, egyúttal a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje vasárnap Kaposváron sajtótájékoztatón. Hozzátette: "vissza kell adni a fiataloknak, fel kell építeni az új nemzedéknek (...) a jövőbe vetett hitét".

Úgy vélekedett, hogy ha az áprilisi országgyűlési választáson "olyan változás lesz, amit szeretnénk, akkor Magyarország ismét egy olyan hely lesz, ahol jó lesz fiatalnak lenni, és ahol igenis van értelme hinni a jövőben".

Ennek reményében kötöttek egy 32 pontba foglalt szövetséges szerződést a Fidesszel - közölte Ágh Péter, kiemelve ebből az igazságos teherviselést az adózást illetően, a szakképzés átalakítását, a kisiskolák megtartását és a lakástámogatási rendszer visszaállítását.

Megmozdultak

Közölte: az elmúlt négy hétben 37 helyről jelezték, hogy Fidelitas-csoportot alakítanának. Ez is mutatja - tette hozzá -, hogy "megmozdult a fiatalokban valami, ők is részesei szeretnének lenni ennek a változásnak".

Lukács Bence, a Fidelitas országos alelnöke azt mondta: "az elmúlt nyolc évben a szocialisták és a liberálisok semmit nem tettek azért, hogy az ifjúság élete jobbra forduljon", ezért májustól mindenképpen változásra van szükség.

Komár Gergely, a Fidelitas kaposvári elnöke annak a véleményének adott hangot, hogy "jelenleg a Fidesz az egyetlen erő, amely visszaadhatja az ifjabb nemzedékek hitét". Kaposvárról szólva közölte: "egy sikertelen ország sikeres városa", amely annak ellenére épül, hogy az MSZP 600 millió forintot vont el az idei költségvetésből.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását