2024. április 26. - Ervin

Óva intenek a tűzoltók

Óvatosságra int a szabadtéri tűzgyújtásnál, illetve a gaz- és szemétégetésnél a Magyar Tűzoltó Szövetség az elmúlt hetekben a száraz aljnövényzet miatt megnövekedett tűzesetek miatt.
2010. március 28. vasárnap 12:27 - HírExtra
Dobson Tibor szóvivő vasárnap az MTI-nek elmondta: nincs tűzgyújtási tilalom az országban, aki kirándul, az a kijelölt tűzrakóhelyeken gyújthat tűzet.

Erős szél esetén azonban kerüljük a tűzgyújtást, mert a parazsat elfújhatja a szél - fűzte hozzá. Elmondta, a tűzoltók azt kérik, ha abbahagyták a kinti sütés-főzést, akkor vízzel oltsák el a tüzet, vagy ha más nincs, akkor takarják le földdel.

Dobson Tibor a gaz- és szemétégetéssel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy erős szélben ne gyújtsanak tűzet, és soha ne hagyják felügyelet nélkül a meggyújtott tüzet.
A szóvivő azt javasolta, hogy gaz- és szemétégetésnél legyen a közelben kerti szerszám a szél által elfújt avar összeszedésére, illetve ha van kerti slag, szükség esetén azt is használják.

Vigyázzunk a gyerekekre, és ne álljunk szélirányba - mondta. Kitért arra, hogy az önkormányzatok megszabhatják, mikor lehet a településen tüzet gyújtani.

Dobson Tibor beszélt arról, hogy az elmúlt két hétben több esetben is voltak tüzek, mert a száraz vegetáció lángot kapott. A legtöbb avartűz Borsod-Abaúj-Zemplén, Bács-Kiskun, Pest megyében szokott lenni, nádastüzek pedig a Balaton mellett például Somogy megyében szoktak előfordulni - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását