2024. május 10. - Ármin, Pálma

Kiemeltek vagyunk!

Az Experidance táncszínház, az Andaxínház kortárs táncelőadása, a Mísero Próspero társulat Miguel Hernández és Radnóti Miklós költészetét párhuzamba állító spanyol-magyar táncelőadása és a Cíngaro Drom magyar-spanyol fúziós világzenei együttes szórakoztatja a közönséget szombaton este több helyszínen a madridi színházak éjszakáján.
2010. március 26. péntek 17:57 - HírExtra
Végvári Tamás, a madridi magyar nagykövetség oktatási és kulturális szakdiplomatája elmondta az MTI-nek, hogy az Európai Unió Bizottsága spanyol-belga-magyar elnöksége keretében a magyar-spanyol kulturális együttműködések sorába illeszkedik a szombat esti magyar bemutatkozás.

Az Andaxínház társulata este 7-kor a 2-1/16 mm című darabot táncolja el: a nő és a férfi egymásra találásának magányát. A színházat 1990-ben alapította Zsalakovics Anikó és Geltz Péter.

Az előadás címe a homokszemcse átmérőjére utal, egyúttal a magányra.
Madrid központjában, a Teatro Nuevo Apolo Színházban két előadást is tart Nagyida címmel - Román Sándor rendezésében - az ExperiDance táncszínház. Az együttes spanyolországi turnén van április 18-ig.

A Mísero Próspero társulat Szerelem röpte címmel Miguel Hernández és Radnóti Miklós, a spanyol és a magyar költészet szinte azonos sorsú két nagyságának verseit spanyol és magyar közreműködőkkel állítja színpadra Carlos Rodero író, színházigazgató, három táncos közreműködésével. Az egyik Daniela H. Faith, aki a koreográfiát is készítette, és akinek édesanyja és nővére is Budapesten él, valamint Fülöp Ágnes és Oláh László. Többek között Radnóti Áhitat zsoltárai, Két karodban, Töredék című verseire készült koreográfia.

A felhangzó zeneművek szerzői között van Kurtág György, Steve Reich, Alexander Balanescu, Krzysztov Penderecki és Rosita Melo. A Szerelem röpte című táncelőadást Madrid után Budapesten is bemutatják - közölte a szakdiplomata.

A színházi világnapon tartandó madridi színházünnep lezárásaként a magyar Horváth Ambrus vezette Cíngaro Drom nemzetközi együttes világzenét játszik, de az est folyamán sok magyar népdal is fölcsendül majd - tette hozzá Végvári Tamás.

Hozzátette, hogy a szombati programokra ingyenes a belépés, még az ExperiDance Nagyida című bemutatójára is féláron adják a jegyeket, mert a magyar bemutatkozást a madridi önkormányzat és a magyar nagykövetség támogatja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását