2024. május 17. - Paszkál

Fidesz: Maga a Gyurcsány-Bajnai-korszak a radikalizmust felhajtó energia

Pokorni Zoltán szerint minél hamarabb fejeződik be a Gyurcsány-Bajnai-korszak, annál hamarabb szűnik meg az az ok, amely elősegítette a Jobbik térnyerését.
2009. június 13. szombat 15:36 - HírExtra
Minél hamarabb véget ér a Gyurcsány-Bajnai-korszak, minél hamarabb véget ér ez a kínosan hosszúra nyúló agónia, annál hamarabb szűnik meg a radikális erőket felhajtó energia is - mondta a Fidesz alelnöke a párt XXIII., tisztújító kongresszusán szombaton Budapesten.

A politikus szavai szerint "a valóság felszínre törésével" magyarázható a a Jobbik sikere. A Jobbik valóságos problémákat vetett fel, ami annyit jelent, hogy nem a Jobbik kérdéseivel, hanem a válaszaival van baj.

A válaszaik viszont elfogadhatatlanok, leegyszerűsítők, otrombák és múltba fordulók - tette hozzá.

Pokorni Zoltán szerint a Jobbik mögött álló emberek elkeseredéséből, kilátástalanságából, valamint a válságból fakadó feszültségeket csak egy jó kormányzás tudja majd feloldani. Hozzátette: ma Magyarországon csak a szövetségeseivel együtt kiálló Fidesz-KDNP teremt olyan, kormányképes erőt, amely meg tudja oldani a válság jelentette problémákat.

Pokorni Zoltán szerint azt üzenik az elkeseredett embereknek - akik a szélsőségekben, a Jobbikban látják érdekeit megvédőjét -, hogy jöjjenek közéjük, hiszen gondjaikat nem a Jobbik, hanem a Fidesz fogja megoldani.

Közölte: sokáig azt hihettük, hogy Magyarország egy következmények nélküli ország, ám mára kiderült, hogy nem az. A demokrácia malmai lassan őrölnek, de végül mégiscsak lesznek következmények, végül mégis megmérettetik kinek-kinek a súlya.

A múlt hétvégén ezt történt - állapította meg Pokorni Zoltán. A kormány megmérettetett és könnyűnek találtatott - jelentette ki az EP-választás eredményére utalva.

A politikus kitért az elmúlt évek kormányzására, amelyről úgy vélekedett: ez az időszak megmutatta, hogy a szocialisták és a liberálisok morálisan alkalmatlanok a kormányzásra, mert kormányzásuk alatt a "lopás, a hazugság lett úrrá az országban", és alkalmatlanok szakmai szempontból is, hiszen olyan intézkedéseket hoztak, amelyek nem az emberek, nem az ország érdekeit szolgálja.

"Mindent elrontottak, amihez csak hozzányúltak" - fogalmazott Pokorni Zoltán.

Közölte: a Fidesz 1998 és 2002 között már bebizonyította, hogy alkalmas a kormányzásra.

Azzal kapcsolatban, hogy a polgári kormány mit tesz majd másként, jobban az eddigi kormányzásnál, Pokorni Zoltán azt mondta: mindenekelőtt a kormányzás tisztességét kell majd helyreállítani.

"Nem szórjuk az adófizetők pénzét, az oktatás terén a kulcs az ember lesz. Jó tanárok kezébe kívánjuk adni a gyerekeket, s a kormány feladata az oktatás feltételeinek biztosítása lesz" - mondta. Hozzátette: a jelenlegi kormánnyal szemben ők nem akarják felszámolni a falvakat, sőt, biztosítani kívánják a falvak lakóinak az európai lét feltételeit is.

A "turult nem adjuk" - jelentette ki a Fidesz alelnöke a XII. kerületi polgármestereként a kerületben álló turulszobor körüli jogvitákra célozva. Mint mondta, Magyarország 3200-nál is több önkormányzat van, s mindegyik önállóan dönti el, hogyan emlékezik halottaira. Kivéve 23 önkormányzatot, amelyeknek van egy gyámjuk, s "ezt a gyámot Demszky Gábornak hívják".

A politikus nyilvánvaló politikai szándékként értékelte a fővárosi közgyűlés döntését a turulszoborral kapcsolatban. Úgy vélte, ezeknek a politikusoknak magával a szimbólummal, a turullal van problémájuk.

Mint Pokorni Zoltán mondta: kérdés, szabad-e "kidobni" olyan nemzeti szimbólumokat, mint az árpádsáv vagy akár a turulmadár, csak azért, mert volt 25 év, amikor "meggyalázták" azokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ki kicsoda
2009. június 13. 16:49
A radikalizmus felhajtó ereje, az a kétmilliárdos hiány volt a pártkasszátokban Zolika, amit annak reményében kaptatok kölcsön és osztogattatok szét, hogy hatalomban maradtok. Az már csak a hab volt a tortán, hogy a vezér, talán egyetlen ellenfele, aki nem csak fizikailag volt egy fejjel magasabb, visszatért és megsemmisítette Orbán nimbuszát. Ugye emlékszel, emlékeztek! Jobb, ha nem felejtitek!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását