2024. április 18. - Andrea, Ilma

A gitárművész missziója

Benkő Dániel legújabb Szerenád című lemeze nagyobb érdeklődésre tart számot az interneten, mint kiadott CD formájában. A nagyközönség szívesebben tölti le dalait az internetről, minthogy megvegye a művész aktuális lemezét.
2010. március 24. szerda 15:39 - Gyakornok
Az Ezer év gitáron, az Ave Maria, a Gitár álom című lemeze után most egy olyan CD-vel jelentkezett a gitárművész, amelyen a rajongók örömére szexvideó is található. Arról kérdeztük Benkő Dánielt, mit gondol Szerenád című lemezéről.

„A világ legnagyobb sikere. Az eddigiek is rettentő jó lemezek voltak, 82-ig jutottam a számolásban, körülbelül annyiban vettem részt. Ez pedig életem legszebb gitározása. Erre nagyon büszke vagyok.”

A lantművész aktuális CD-jéből nem túl sok fogyott. Nyilvánvaló, hogy a nagyközönség előnyben részesíti az internetről letölthető számait.

„Mivel az interneten is fenn van, közkincs ez a lemez. Nagyon boldog vagyok, mert több százezren kattintottak már rá és töltötték le. Ez nagyon hízelgő, jó az ízlése az embereknek.”

Benkő egyfajta missziónak tekinti, hogy nem a hagyományos úton jut el az emberekhez, hanem az interneten keresztül. Mint mondta:

„Azt a missziót töltöm be, hogy meg tudom ismertetni ezt a fajta zenélést és ezt a fajta világszemléletet az emberekkel. A hátránya az, hogy ez a dolog nincs rendezve. Ezt valahogy meg kell oldani, hogy a hallgatók és a nézők is optimális áron hozzájuthassanak ehhez a szolgáltatáshoz. Valamint a művészek és a kiadók is kamatoztatni tudják a befektetett energiájukat és tehetségüket. Tenni fogok ezért.”

A gitárművésznek ez már a sokadik munkája, hosszú pályafutása során számtalan sikeres lemezt adott ki, azonban a legutóbbi nem lett népszerű. Legalábbis az eladási számok alapján. Azonban mint ahogy Benkő Dániel mondta, nem az a lényeg, hogy mennyit tudtak eladni a CD-ből, hanem hogy mennyien töltötték le azt az internetről.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását