2024. május 3. - Tímea, Irma

"Ez példanélküli"

Példa nélkülinek nevezte a titkosszolgálatokat felügyelő miniszter adatgyűjtési üggyel kapcsolatos bejelentését Hock Zoltán szerdán Békéscsabán. Az MDF elnökhelyettese szerint hivatalban lévő kormánytag ilyen súlyos vádakkal parlamenti képviselőket még ne
2008. szeptember 24. szerda 20:10 - Hírextra
A szakminiszter az alkotmányügyi bizottság szerdai zárt ülésén az adatgyűjtési üggyel kapcsolatban lezajlott meghallgatása után újságíróknak azt mondta: nagyon súlyos helyzet alakult ki, durván beavatkoztak a rendőrség munkájába.

Szilvásy György közölte: konkrét tudomása nincs arról, hogy politikusok törvénytelenségeket követtek volna el, csak arról tud, hogy az adatgyűjtési ügyben központi szerepet játszó szervezet vezetőjével kapcsolatot tartottak és olyan feladatot adtak neki, amelyet törvényesen nem nagyon lehet teljesíteni.
Az MDF elnökhelyettese sajtótájékoztatóján közölte: "hivatalban lévő kormánytag ilyen súlyos vádakkal ( ) parlamenti képviselőket, politikai riválisait még nem illette. Ezért azt gondolom, hogy a lehető legrövidebb időn belül, a lehető leghatározottabban a miniszternek be kell mutatnia a bizonyítékait."

Véleménye szerint a jogállamiság kerülhet veszélybe, ha az alkotmányos intézményeknél, például az ügyészségnél, a rendőrségnél, a nemzetbiztonsági- és adóhivatalnál megtörténhetnek olyan beavatkozások, amelyek 10 millió állampolgár alapvető alkotmányos jogait sértik.
Hock Zoltán úgy gondolja, hogy szigorú és részletes vizsgálatnak kell következnie a lehető legrövidebb időn belül.

"Minden közszereplőnek tisztában kell lennie azzal, hogy szavainak rendkívül nagy súlya van, főleg akkor, ha az ember kormánytag, és ennek megfelelően hihetetlen erős eszközök fölött rendelkezik. Ezek a mondatok nem lóghatnak a levegőben, nem hihetjük azt, hogy erre az emberek nem várnak választ. Ha ezek az állítások igazak, akkor az elkövetőket szigorúan meg kell büntetni, ha nem igazak, akkor nyilvánvaló, hogy másnak kell levonni a következtetéseket" - fogalmazott Hock Zoltán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását