2024. április 29. - Péter

Még mindig nagy a terrorveszély

Az Európai Unió terrorizmus ellenes koordinátora szerint továbbra is nagy annak kockázata, hogy a tagállamokban merényletet kövessenek el.
2010. március 21. vasárnap 20:51 - HírExtra
Gilles de Kerchove a belga De Standaard honlapján megjelent interjúban úgy vélte: az a tény, hogy Európa az utóbbi években nem volt terrorista merényletek célpontja, még nem jelenti azt, hogy ne létezne fenyegetés. Az EU belga koordinátora szerint Európában továbbra is aktív az al-Kaida és a hasonló iszlamista csoportok.

A legnagyobb európai merényletekre 2004-ben Madridban (191 halálos áldozat) és 2005-ben Londonban (56 halott) került sor.

De Kerchove Németországot, Nagy-Britanniát és Spanyolországot tartja a leginkább fenyegetett államoknak. Mint hozzáfűzte, a kockázat átterjedhet máshová is, ami attól is függ például, hogy egy ország hatóságai mennyire erőteljesen lépnek fel az iszlamistákkal szemben.

A koordinátor szerint a nemzetközi terrorizmus által leginkább érintett területek Afganisztán, Pakisztán, Jemen, Szomália és Szudán, ahol a mélyszegénységben élő lakosság a leginkább fogékony az iszlamisták szólamaira.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását