2024. május 16. - Mózes, Botond

A Fidesz még mindig nem beszél konkrétumokról

Az MSZP változatlanul úgy tartja, hogy a Fidesznek nincs programja, így az ifjúságpolitika területén is nagyon kevés konkrétumról beszélnek - mondta Varga László, az MSZP országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatóján vasárnap.
2010. március 21. vasárnap 13:34 - HírExtra
A Fidesz programja "változatlanul nem mond semmi konkrétumot a választópolgároknak" - fogalmazott a Societas elnöke, hozzátéve: arról sem szólnak, hogy milyen forrásokból valósítanák meg elképzeléseiket.

Varga László az ifjúság és a sport területén az elmúlt nyolc évben elért eredményekről valamint további elképzelésekről beszélve elmondta, a minőségi sportrendezvények lebonyolításának intézményi, infrastrukturális feltételeit a továbbiakban is szeretnék "támogatni és megteremteni". Minőségi utánpótlás-nevelési programokat dolgozott ki a szakágakkal együttműködve a szocialista kormány. Az elmúlt években "soha nem látott mennyiségű" utánpótlás akadémia jött létre - közölte.

Varga László az eredmények között említette az ifjúságpolitika területén a szakmunkás ösztöndíj bevezetését. Ezt a Fidesz nem támogatta az Országgyűlésben, a kormány ezért rendeleti úton vezette be az egyes hiányszakmákban - tette hozzá.

Javaslataik között szerepel - mint mondta -, hogy őrizzék meg az általános iskolások korosztályban a családi pótlék volumenét. A középiskolás korosztály tekintetében a tanulmányok előre haladtával azonban növelnék a pótlék összegét.

A Societas elnöke kiemelte: a szocialisták vezette kormány 2002 után eltörölte a sorkatonai szolgálatot. "Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ezt a fontos vívmányt megőrizzük" - hangsúlyozta.

Végül szólt arról az otthonteremtéshez kapcsolódó javaslatukról, amely szerint a 35 év alatti fiatalok esetében a 15 millió forint alatti használt lakás vásárlásakor az illetéket eltörölnék.

Varga László kijelentette: ezeket a javaslatokat azért tehetik meg, mert a szocialista kormány, különösen az elmúlt egy évben, "nagyon kemény intézkedéseket vállalt fel".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását