2024. május 20. - Bernát, Felícia

SZDSZ: Beigazolódott a politikai terror

A Gusztos Péter által említett politikai terrorizmus beigazolódott, mert a jelenleg ismert adatok szerint úgy tűnik, hogy Tiszalökön ugyanúgy kellett meghalnia egy embernek, mint korábban Tatárszentgyörgyön és Nagycsécsen - mondta az MTI-nek Léderer András, az SZDSZ Új Generáció nevű ifjúsági szervezetének elnöke.
2009. április 23. csütörtök 21:00 - HírExtra
A liberális ügyvivő úgy fogalmazott, hogy két hete a közeli Tiszaeszláron hangzott el Schuszter Lóránt elhíresült mondása, március végén pedig a Jobbik tartott Tiszavasváriban a Magyar Gárda által biztosított gyűlést. (A Népszabadság április 6-án írt arról, hogy Tiszaeszláron gyűlöletkeltő, antiszemita kijelentés hangzott el a Magyar Nemzeti Front (MNF), a Magyar Gárda és a Jobbik Magyarországért Mozgalom április 4-én tartott rendezvényén. A rendezvényen Schuszter Lóránt, az MNF elnöke azt mondta: "Régen a magyarok ácskapoccsal szegezték oda a turbánt az elfogott törökök fejéhez". Majd azt kérdezte: "El tudjátok-e ezt képzelni a kipával?")

A politikus szerint "az hogy a neonáci Jobbik nyíltan cigányozik és zsidózik, egyértelműen oda vezet, hogy ártatlan embereket ölnek meg a származásuk miatt". A Tiszalökön tartózkodó Léderer András azt mondta, hogy az SZDSZ tőle telhetően segíteni próbál az áldozat hozzátartozóinak és ezért a család kérésére segítenek beszerezni a virrasztáshoz szükséges eszközöket.

Az Új Generáció elnöke kitért arra is, hogy beszélt a helyi kisebbségi önkormányzat egyik tagjával, illetve a hozzátartozókkal, akik elmondták neki, hogy a helyszínre érkező mentők mindent megtettek az áldozat megmentésének érdekében, a rendőrök is hamar kiérkeztek és már az éjszaka folyamán megkezdték a helyszínelést, illetve jelenleg is a településen tartózkodnak, hogy megnyugtassák a megrémült helybelieket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását